Kent masalları: Tazı Kanyonu

24.03.2019 09:20

Uyarıyı okul yöneticilerine yapalım.  Ne demiş büyüklerimiz. “Testiyi kırmadan uyaracaktın” değil mi? Malum, “gezi” mevsimi geldi. Çocukları oraya götürmek güzel olabilir ama güvenlik önlemi olmadığını unutmayın.

İnternetin yeni fenomeni Tazı Kanyonu. Bir iletişim firmasının reklam filminden sonra patlama yaşanmış bölgede. Nerede mi? Manavgat Beşkonak. Hani MATSO diyor ya; "#nevarsamanavgattavar" işte bunun bir örneği.

Tazı Kanyonu, Köprüçayı üzerinde. Köprülü Kanyon Milli Park’ta. Bugüne kadar oralarda yaşayıp, buradan haberi bile olmayan Beşkonaklılar şimdi buradaki popülasyondan para kazanmak istiyor. Haklılar. Zaten Milli Park ve Sit nedeniyle sıkıntı yaşayan halk, buraya gelenlere hizmet verip nasiplenmek istiyor. Önümüzdeki yaz bölgeye raftinge giden “gelmişken Tazı’ya da gidelim”  seçeneği ile karşılaşacak.

Biz Tazı Kanyonu’na Ademgille gittik. Adem de Beşkonaklı, o da ilk kez gidiyor. Kendimi şanslı adlediyorum, İlkem yanımda, konu mankenine ihtiyacım yok. Ama bölgeye varınca böyle olmadığını görüyorum. O kadar renkli, o kadar çok fotoğraf unsuru var ki, İlkem’in fantezi olarak giydiği “üstdonu” yani şalvar bile sönük kaldı.

Öncelikle hemen oracıkta bir pick-up üzerinde gözleme ve çay yapıp satan aileyi takdir ettik. Ama bir diğerinin resmen gözleme lokantası açtığını görünce şaşırmadık desek yalan.

O kanyona nazır kayaların üzerinde yoga pozu veren de vardı, şarap kadehi ile keyif yapan da. Üşenmeden getirdiği doğum günü pastasını kesen de mangaldan vazgeçmeyen de...

Belki toplum olarak böyle atraksiyonlara ihtiyacımız var. Haklısınız ama…

Burada hiçbir önlem yok. Uçurumlara istediğin kadar yaklaşabiliyorsun. Birileri güvenlik şeridi çekmiş ama yetersiz. Evet, kırmızı muşamba. Fotoğrafları katletmesin diye epey çaba harcadık.

Bu mevsimde böyleyse, 2 ay sonrasını düşünmeye çalıştık, sonuca varamadık. Her şeyden önce 2 minibüs yan yana giderken zorlanıyor ki kocaman otobüsler gelmeye başlamış. Yani sıkıntı ulaşımla başlıyor, otoparkla sürecek. Şimdilik çöp atıkları yok, ne kadar sürer bilemiyoruz.

Buradan en önemli uyarıyı okul yöneticilerine yapalım.  Ne demiş büyüklerimiz. “Testiyi kırmadan uyaracaktın” değil mi? Malum, “gezi” mevsimi geldi. Çocukları oraya götürmek güzel olabilir ama güvenlik önlemi olmadığını unutmayın.

Şimdi susup, sizi Tazı Kanyonu'nun renkleri ile baş başa bırakalım. Bu kadarla yetinmeyeceğimizi, sizi bu saklı cennetin başka güzellikleri ile buluşturacağımızı not düşelim yeter.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları