UYUMDER kurucusu Yaşar Erbil açıkladı! İşte piyasaya çıkan yeni uyuşturucu

29.01.2021 23:45

Vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla online toplantı gerçekleştiren, Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği (UYUMDER) kurucusu Yaşar Erbil, zehir tacirlerinin gizlilikte, pazarlamada ve kullanımda kolaylıklar sağlayan yeni ürünler piyasaya sürdüklerini söyledi. Toplantıya katılan, MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, uyuşturucuyla mücadelede aktif rol aldıklarını belirterek, zehir tacirlerinin genç kızları tuzağa düşürmek için kullandıkları yöntemi anlattı.

UYUMDER kurucusu Yaşar Erbil açıkladı! İşte piyasaya çıkan yeni uyuşturucu

Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği’nin (UYUMDER) vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği online toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, uyuşturucuyla mücadelede aktif rol aldıklarını belirterek, “Bölgemizde yaptığımız çalışmalarda gördük ki, uyuşturucu satıcıları genç kızları ve öğrencileri kandırmak için farklı bir yöntem geliştirmişler. Cilt ve kilo sorunu olan genç kızları hedefliyor ve çok rahat kandırıyorlar. Uyuşturucunun cildi düzelttiğini ve zayıflattığını söyleyerek ikna ediyorlar. Yani kızları en hassas yerlerinden vuruyorlar” dedi.

MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar

EROİNİ GÖZLERİNE DAMLATIYORLAR

Toplantıda, öğrencilerin uyuşturucu kullanmaya ortaokul son sınıftan itibaren başlayabildiğini belirten UYUMDER kurucusu Yaşar Erbil, zehir tacirlerinin gizlilikte, pazarlamada ve kullanımda kolaylıklar sağlayan yeni ürünler piyasaya sürdüklerini belirterek, “Sentetik içerikli kağıt uyuşturuculardan sonra şimdi de göz damlası şeklinde olanları çıktı. Eroini damlalıkla gözlerine damlatıyorlar. Zaten bir kullanımın ardından yüzde 85 oranında bağımlılık gelişiyor” dedi.

 

UYUMDER kurucusu Yaşar Erbil

GENÇ KIZLARIN ZAAFINDAN YARARLANIYORLAR

Toplantıya katılan, MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar'da, ilçelerinde uyuşturucuyla mücadelede çok aktif rol aldıklarını söyledi.  Zehir tacirleri tarafından kandırılan gençleri Isparta’daki Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği’nin UYUMDER merkezine gönderdiklerini belirten MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar : 'Sağ olsunlar çocuklarımızın bağımlılıktan kurtulmaları için UYUMDER elinden gelen gayreti gösteriyor. Bu arada sahada yaptığımız çalışmalarda gördük ki; zehir tacirleri genç kızlarımızı kandırmak için yeni yöntemler geliştirmişler. Özellikle cildi bozuk veya şişman olan genç kızlarımızı hedefliyorlar. Uyuşturucunun cildi düzelttiğini ve zayıflattığını söyleyerek uyuşturucu hap kullandırmaya başlıyorlar. Yani kızlarımızın zaaflarından yararlanıyorlar. Sonrası zaten felaket.' ifadelerinde bulundu.

'ERKEK ÖĞRENCİLER 2 KAT DAHA FAZLA KULLANIYOR'

Öte yandan İstanbul genelinde yapılan okul anket çalışmalarında madde kullanan erkek öğrenci oranının madde kullanan kız öğrencilere kıyasla iki kat fazla olduğu, ayrıca klinik başvurular temel alındığında da kadınların madde bağımlılığı nedeniyle başvurularının erkeklerden çok daha az olduğunun görüldüğü belirtiliyor. Bunda erkeklerin hareket serbestisinin daha fazla olmasının yol açtığı dile getiriliyor. Psikologlar, cinsiyet, sosyo-ekonomik düzey, kişilik, aile yapılanmaları gibi etkenlerin yanı sıra okul başarısında düşme ve okul kuralları ile çatışan, sorunlu öğrenci olarak adlandırılan gruptaki gençlerde madde kullanımı açısından kuvvetli risk taşıdığını ifade ediyorlar. Sistem içinde kendilerini tanımlayamayan bu genç insanlar kuraldışı kimlik tanımlaması ile beraber uyuşturucu ile rahatça tanışabiliyor.

'SON YILLARDA KULLANIMI HIZLA ARTTI'

Önceleri kendilerine bedava sunulan maddeyi kullanmaya başlayan bu insanlar daha sonra bunları arkadaşlarına da satmaya başlıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü istatistikleri de sorunlu öğrenci olarak tanımlanabilecek gruptaki yakalanmaların belirgin şekilde fazla olduğunu destekliyor. Bunun yanında eğlence mezesi olarak son yıllarda kullanımı hızla artan sentetik uyuşturucular da okul çağı gençleri için tuzağa düşmelerinde sunulan yemler olarak tanımlanıyor. Enerji hapı, mutluluk hapı gibi isimlerle resmen reklamı dahi yapılan bu uyuşturucular eğlence ortamlarında gençler tarafında bir doping malzemesi olarak algılanabiliyor ve rahatlıkla tüketilebiliyor. Kullanan gençlerin savunmaları ise kullandıkları maddelerin etkilerinin geçici olduğu, enerji verdiği ve zihin açtığı şeklinde safiyane biçimde olabiliyor.

 

Yorumlar

  • 4

Derya dedi ki;

2021-01-30 10:54:24

??????????

  • 4

Derya dedi ki;

2021-01-30 10:53:55

Muhteşem bir yazı kaleminize sağlık...

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorum Yap

    ŞANS OYUNLARI

    On Numara
    Şans Topu
    Sayısal Loto
    Süper Loto

    Diğer Haberler

    Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

    Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

    Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
    Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

    Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

    Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
    Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

    Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

    Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
    Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

    Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

    Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
    Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı

    Antalya kaderi belirleyecek 31 Mart Ye..

    Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı
    Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi

    Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim..

    Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi