Türkiye Tek Yürek ortak yayınında yardım kampanyası! Rekor üstüne rekor kırdı

15.02.2023 22:19

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen büyük deprem felaketinin ardından Türkiye Tek Yürek ortak yayınında AFAD ve Kızılay'a bağışlanmak için toplanan yardım kampanyasında şuana kadar 100 milyarı geçti. Ünlü oyuncu ve sanatçıların da katıldığı yayında toplanan bağış miktarı kısa sürede rekor bir rakama ulaştı.

Türkiye Tek Yürek ortak yayınında yardım kampanyası! Rekor üstüne rekor kırdı

Başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis ve Elazığ'ı etkileyen depremlerin yıkıcı sonuçlarını yaşayan vatandaşlarımız için Türkiye’nin tek yürek olacağı canlı yayın tüm kanallarda aynı anda ekranlara geliyor.

Ülkeyi yasa boğan deprem felaketinde yaraları sarmak için 15 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.00’de başlayan yardım programının moderatörlüklerini Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şıkel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu, Didem Arslan Yılmaz üstleniyor.

Ortak yayında sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri ve halk depremzedelere destek oluyor. "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasında sevilen dizi ve program yüzlerinin toplayacağı yardımlar AFAD ve Kızılay’a bağışlanacak.

YARDIMLAR 100 MİLYAR TL'Yİ AŞTI

Yardım kampanyasının yaklaşık 1,5 saatlik bölümünde toplam bağış tutarı 101 milyar 100 milyon 662 bin liraya ulaştı. Öte yandan gönderilen SMS adedinin de ilk 1 saatte 4 milyon adedi aştığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın da telefonla bağlandığı Türkiye Tek Yürek kampanyasına, ülke genelinden çok sayıda iş insanı, sanatçı, siyasetçi, STK yetkilisi ve bürokratlar katıldı.

CANLI YAYINDA AÇIKLADILAR

Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 30 milyar TL bağışta bulundu. Esra Erol TMSF'nin de 2 milyar TL bağışladığını açıkladı. Halk Bank Genel Müdürü Osman Aslan, 7 milyar TL, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, 12 milyar TL, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çokar 20 milyar TL , Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, 3.5 milyar TL bağışladıklarını açıkladı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bulut, 2 milyar TL bağışlandığını duyurarak toplamdaki bağışın ise 5 milyar liraya çıktığını açıkladı.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi ve kendi adına birer maaşlarını bağışladıklarını açıkladı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, daha önce bağışladığı 3 maaşına ek olarak 1 maaş daha bağışladığını açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, eşiyle birlikte birer maaşlarını bağışladıklarını belirtti.

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, 950 milyon TL bağışladı. Halit Ergenç, Huzur Plastik'in 2.5 milyon TL bağışladığını açıkladı. Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sözünü verdiği 650 milyon lira ile birlikte 2 milyar lira bağışlayacaklarını açıkladı. Süryani Cemaati Ruhani lideri Yusuf Çetin 1 milyon 250 bin TL, Özdilek Holding CEO'su Sertaç Ünal 20 milyon TL bağışladıklarını duyurdu. Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ise telefonla katıldığı yayında önceden sözünü verdiği 500 milyon lira ile birlikte 3 milyar lira bağışlayacağını açıkladı. Yayına katılan Müge Anlı, Borsa İstanbul Grubu'nun 2 milyar TL bağışladığını açıkladı. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Atilla Benli de "2 milyar TL'lik bir destekte bulunacağız" dedi.

Cem Öğretir ise kendisini arayan 14 yaşında bir çocuğun kumbarasındaki 200 TL'yi, askerlerin ise 650 TL bağışladığını duyurdu.
Zirve Holding, Turkuaz Medya Grubu adına 700 milyon TL bağış yaptı. Türk Telekom CEO'su Ümit Önal ise Türk Telekom adına 2 milyar TL bağış yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CANLI YAYINA BAĞLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye Tek Yürek canlı yayınına telefon bağlantısıyla katıldı. Erdoğan programda şu açıklamaları yaptı:
"Ülkemizden KKTC'den Azerbaycan'dan 213 TV ve 512 radyonun ortak yayınında bizleri takip eden kardeşlerimizi saygıyla selamlıyorum. 9 saat arayla yaşadığımız 2 büyük deprem 11 ilimizde ciddi yıkıma ve ciğerimizi yakan can kayıplarına yol açmıştır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Devletimiz tüm personeli ve ekipmanıyla depremzedelerimizin yanında yer almak için anında harekete geçti. Fevkalede bir mücadele ile arama kurtarma ve yardım çalışmalarını başlattık, devam ediyoruz. İlk günlerdeki eksiklikler ve aksaklıklar kısa sürede giderilmiş, çalışmalar hızlandırılmıştır. Hem arama kurtarma faaliyetleri, hem mesajlarıyla ve hem de bugünkü yardım kampanyasında yanımızda olan dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyoruz. Önce arama kurtarma çalışmalarını tamamlayacağız ve enkaz altında kimseyi bırakmayacağız."

"1 YIL İÇİNDE KONUTLARI SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ"

"Mart ayı başı itibariyle ön çalışmaları tamamlanan yerlerde 30 bin konut için inşaaya başlıyoruz. El birliğiyle bu imtihanının da üstesinden geleceğiz. Dün kabine toplantısında arkadaşlarımızla birlikte 136 milyon 589 TL'Lik yardım topladık. Bu yükün altından kalkacağız. Bugünkü kampanyada da yurt için ve yurt dışından AFAD hesaplarına gelecek her kuruş depremzedelerimiz için kullanılacaktır. 1 yıl içinde konutları tamamlayacak ve sahiplerine teslim edeceğiz. İnşallah bugün tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakamlar milletimiz yüce gönüllüğününü bir kez daha gösterecektir."

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU BAĞIŞ YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayına telefon bağlatısıyla katıldı. Kılıçdaroğlu, "Sizlere teşekkür ediyorum bu kampanya için, başarılar
diliyorum Herkes imkanları dahilinde bu akşam bir şeyler yapıyor küçük büyük. Ben de imkanım dahilinde bir maaşımı daha kampanyaya bağışlıyorum. Milletimizin
başı sağolsun. Hepimize sabırlar diliyorum" dedi.

"MEDYAMIZA SONSUZ TEŞEKKÜR"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de ortak yayın öncesinde destek olan medya kuruluşlarına teşekkür etti. Şahin Twitter paylaşımında "Medyamıza sonsuz teşekkür... Akşam saat 20:00’deki ortak yardım kampanyası yayınına dijital, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası yaklaşık 200 televizyon ile 500 radyo katılacak. Türkiye'deki ortak yayın, KKTC ve Azerbaycan'dan da ekranlara yansıtılacak. İyi ki varsınız. " dedi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıld..

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?
Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?