Çin Komünist Partisi 19. Ulusal Kongresi Pekin’deki Büyük Halk Sarayı’nda 18 Ekim'de başlayacak. Dünyanın bir çok ülkesinden yüzlerce basın mensubu ÇKP kongresini izlemek üzere Pekin’deki basın merkezine akredite oldu. ÇKP 19. Ulusal Kongresi'nin basın merkezinin web sitesi ve Wechat hesabı da dün hizmete girdi. Basın Merkezi'nin resmi web sitesi "http://19th.cpcnews.cn" ile Wechat hesabı "cpcnews19th" 18 Ekim'de yapılacak kongreyle ilgili gündemi, güncel haberleri, bildirileri ve duyuruları Çince ve İngilizce olarak yayınlayacak.

Dünyanın en büyük partisi ÇKP'nin kongresine ve akabinde yapılacak medya kongresine Çin Gazeteciler Birliği Başkanı Wang Dong Mei'nin davetlisi olarak Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu adına temsilen Dış İlişkilerden Sorumlu, Genel Başkan Yardımcısı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni katılacak.  Ayrıca Mevlüt Yeni’nin Tüm Çin Gazeteciler Birliği Başkanı Wang Dong Mei ile görüşerek birde işbirliği protokolü imzalaması bekleniyor.

ÇKP: DÜNYANIN EN BÜYÜK PARTİSİ

1921 yılında kurulan Çin Komünist Partisi, 89 milyon 500 bin kişilik üye sayısı ile dünyanın en büyük siyasi partisi…

Partiye sadece geçen yıl 1 milyon 910 bin kişi üye oldu. Parti üyelerinin 22 milyon 982 binini kadınlar, 6  milyon 300 binini ise ülkedeki etnik azınlıklar oluşturuyor.

Kuramsal olarak, partinin en yüksek organı her beş yılda bir toplanan Çin Komünist Partisi Ulusal Kongresi'dir.

(Kaynak: Yön Haber )