Tebrikler Çağdaş Atan

20.10.2020 12:29

Futbolda mesai milli aranın ardından tekrar başlarken haftanın kazanan takımı temsilcimiz Alanyaspor oldu. Haftanın kapanış maçında Galatasaray deplasmanına lider giden Alanyaspor’umuz galibiyetin yanı sıra ortaya koyduğu futbolla beğeni kazandı. Ulusal medyadaki birçok yazar ve yorumcular, Alanyaspor’un ne kadar iyi top oynadığına değil Galatasaray’ın maçı neden kaybettiğini yazdı ve yorumladılar. Fakat bilinen bir gerçek var ki Alanyaspor muhteşem bir futbolla bileğinin hakkıyla üç puanı hanesine yazdırdı.

YENİ BİR HOCA DOĞUYOR

Türk futbolunda son yıllarda genç teknik adamlar artık yavaş yavaş boy göstermeye başladı. Birçok yeni isim vitrine de çıkıyor. Bu isimlerden birisi şimdiden not alın Çağdaş Atan olacak. Kendisini İzmir’de Altay’da oynarken bile takip etmiştim. Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük takımlarımızda da forma giyen genç teknik adam Sergen Yalçın’ın uzun süre teknik ekibinde kaldı. Kendisini de çok geliştirmiş. Sezon başında Alanyaspor yönetimi Erol Bulut, Fenerbahçe’ye gidince Çağdaş Atan’ı takımın başına getirdi. Çağdaş hoca da kendini çok iyi hazırlamış ki Süper Lig’deki ilk sezonu olmasına rağmen geride kalan 5 haftada hem oynattığı futbol hem de topladığı puanlara zirvede yer aldı. 5 haftada 4 galibiyet bir beraberlik ve hiç mağlup olmayan takımın teknik direktörüne büyük alkış gerekiyor. Eski bir abisi olarak onu takdirle izliyorum ve ona sadece işine konsantre ol, fazla konuşma insanlar seni konuşsun diyorum. Yolun açık olsun Çağdaş Atan, büyük teknik adam olacağına inanıyorum.

ANTALYASPOR FIRSAT TEPTİ

Temsilcimiz Antalyaspor ise kendi sahasında oynadığı Gaziantep maçında adeta fırsat tepti desek yeridir. Maçın hemen başında öne geçmişsin sonrasında rakip sahada bir kişi eksik kalmış sonrasında bir oyuncusu daha atılmış. 9 kişi kalan rakibe baskı uyguluyorsan pozisyona giriyorsun golü atamıyorsun sonrasında beraberlik golünü kalende görüyorsun. Antalyaspor cephesine tavsiyem bu maçla ilgili fazla konuşmayı bıraksınlar biz neden golle başladığımız maçta rakip eksik kalmasına rağmen neden bu maçı kazanamadık eleştirisi yapsınlar. Futbolda bazen gol olmayınca olmuyor ama geçmişe takılıp kalmanın da bir faydası yok. Artık Gaziantep maçı bitti önümüzdeki maçlara bakma zamanı değil mi Tamer Tuna…

FENERBAHÇE DOLU DİZGİN

Bu sezon şampiyonluğun en büyük favorilerinden gösterilen Fenerbahçe, Göztepe deplasmanında zaman zaman zorlansa da sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi. Böyle maçlarda zorlansan da sahadan üç puanla ayrılmak önemlidir. Erol Bulut ve talebeleri bunu gerçekleştirdi ve şampiyonluğun adayı benim dedi. Alanyaspor’u değerlendirirken Galatasaray’ı es geçmiştik. Sarı-kırmızılı takımda sıkıntılar hala sürüyor. Son üç maçtır kötü oynayan Galatasaray, sahasında Alanyaspor’a mağlup olarak hiç ummadığı bir mağlubiyet aldı. Galatasaray’da bazı oyuncuların maaşında indirime gitmemesi her ne kadar sahaya yansımıyor dense da uzaktan bakan herkes sarı-kırmızılı takımdaki sorunu görüyor.

BAŞAKŞEHİR NİHAYET GOL ATTI!

Geçen yılın şampiyonu Başakşehir, bu sezona o kadar kötü başladı ki bir ara ‘Bursaspor şampiyon oldu sonra Süper Lig’den düştü’ şeklindeki yorumlar bazı kesimler tarafından dile getirilse de ben hala Başakşehir’in kadrosunun çok iyi olduğuna ve şampiyonluk yarışının içinde olacağına inanıyorum. Geride kalan 4 haftada 3 mağlubiyet hiç gol atamamış takım Tabzonspor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederek hem ilk golünü attı hem de ilk galibiyetini almış oldu. Yoğun Şampiyonlar Ligi maç takvimi ve lig yarışı Başakşehir’i nasıl etkiler bilmiyorum ama oluşturulan güçlü kadro ile neler yapacağını göreceğiz. Şampiyonlar Ligi’nde iyi sonuçları alıp yüzümüzü güldürmenizi en çok ben istiyorum.

KORONA VAKALARI ARTIYOR DİKKAT

Ligdeki heyecan sürerken bir de başımızın belası koronavirüs var. Maalesef toplumun her kesimini vuran bu bela futbolumuzu da vurdu. Hatayspor’daki koranvirüs vakalarından dolayı Erzurumsopr maçı ertelendi. Yine gelecek hafta Hatayspor’un Ankaragücü maçı da ertelendi. Tüm topluma uymaları istenilen maske, hijyen kuralının aynısını futbolcu kardeşlerimizden de bekliyoruz. Tabii ki sahada temaslı bir oyun oynanıyor ama idman ve maç bitimlerinde lütfen ilk önce kendi sağlığınız sonra aileniz ve arkadaşlarınızın sağlığı için siz de yaşamınıza dikkat edin.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları