Spor salonlarında Covid-19 riski düşük

05.11.2020 20:52

Yapılan araştırmalarda spor salonları virüs riskinin en düşük olduğu alanlar olarak tespit edildi. Düzenli olarak spor egzersiz yapanlar insanların fiziksel ve ruhsal sağlığını virüse karşı korumaya ayrı yardımcı olduğunu belirten Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu Emrah Keleş; "Spor salonlarının pandemi boyunca açık kalmasının toplum refahı için de önemli bir rol üstlendiğini belirtmek isterim" dedi.

Spor salonlarında Covid-19 riski düşük

Genetic Trainer ve aynı zamanda Cihef Muscles Fitnes İşletme sahibi Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu Emrah Keleş, "Bili insanları pandemi döneminde ele aldığı en önemli konuların başında spor salonları da spor yapanların virüse yakalanıp yakalanmama oranlarını tespit etti. 

Emrah Keleş, "Türkiye genelini değerlendirmek istersek vaka sayılarının en düşük olduğu alanlar olarak tespit edilmiştir. Aldığımız önlemler, salonlarda spor yapacak sayıların metre kareye kaç kişinin belirleneceği yönünde ki tedbirler spor yapmmak isteyenlerin tutkularını sürdürmeye katkı koymaktadır. Öte yandan Düzenli Spor Corona Virüs'e karşı verilen mücadelede en büyük dostumuz olduğu bir gerçek. Vücut Geliştirme Federasyonunumuz başta olmak üzere bakanlığın belirlediği kriterlere göre içerde sporcu sayısı bulunduruyoruz. Antrenörlerimiz maske takarak hizmet vermektedir. Salonumuz da klima kullanmıyoruz. Camları açık tutmakla birlikte, hava sirkilasyonunun sağlanmasına önem veriyoruz" diye konuştu.

Emrah Keeleş, "Tüm salonlarımız da aynı duyarlılığın yüksek tutulduğunu biliyoruz. Özellikle spor sonrası boşalan alanların derhal dezenfektasyon ve hıjyenik ortamın yaratılmasına büyük önemm gösterilmektedir. Sürekli spor yapan üyeler hiç çekinmeden spor salonlarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Her türlü önlem ve tedbirler kendi salonumuzda dahil tüm salonlarda aynı hassasiyetle sürdürülmektedir. Koronavirüse karşı aktif ve sürekli spor yapanlar bağışıklık sistemini de ayrıca güçlendirdiğini belirtmek isterim" dedi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto