Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesindeki kayıplara ilişkin açıklamada bulundu.
Koca, "1651 can kaybımız var. Hatay Eğitim Araştırma Hastanemizde ciddi hasar var. İskenderun Hastanemizin A bloku çöktü. Yaralıları ambulanslarla İskenderun'dan Mersin Şehir Hastanemize naklediyoruz. Bölge hastanelerimizde kapasite oluşturduk. Tüm sağlık çalışanlarımız görev başında. Devlet olarak tüm zorluklara rağmen ekiplerimizi seferber etmiş durumdayız. İl dışından 602 ambulans, 2 ambulans uçağımızla 2256 acil sağlık personeli hasar gören illerimize ulaştı. Devlet tüm imkanlarıyla yaralarını sarmak için bölgede. Bu felaketler ancak birlikte dayanışmayla aşılabilir" dedi.
15 BİN KİŞİYE YEMEK VERİLDİ
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem bölgesinde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, "Sabah saatlerinde yüzyılın en büyük depreminin olmasını müteakip bütün arkadaşlarımızla çalışmaya başladık. Kriz merkezi oluşturduk. İlgili bakanlıklarla yaptığımız çalışmalarla hava yardım koridoru oluşturduk. İhtiyaç duyulan personeli uçakla bölgelere ulaştırmak için gayret gösterdik. Şu ana kadar büyük bir gayretle arkadaşlarımız ulaştırabildiklerini ulaştırdılar. Kıbrıs'ta bulundurduğumuz yardım timi de bölgeye intikal etmiş durumda. Hava şartlarını soğuk olması nedeniyle sıcak Yemek dağıtımı, 15 bin vatandaşımıza ulaştırıldı. Sefer stoklarımızdaki malzemelerden ilgili makamlara vermek suretiyle imkan sağladık. Seyyar sahra hastanesinin kurulması için çalışmaları sürdürüyoruz. İskenderun gemisini görevlendirmek suretiyle limana yaklaşacak ve yaralılarımız inşallah donanımlı hastaneye sevkini sağlayacağız" dedi.
YÜZYILIN EN BÜYÜK DEPREMİ
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem bölgesindeki son gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Yüzyıldaki en büyük depremlerden birisi. Merkezüssü Pazarcık olmasına rağmen sınır aşan deprem olma özelliği taşıyor. Biz de sabah AFAD'daki toplantının ardından uçağımızı kaldırdık. İnişi Adana'ya yaptık. Yol üzerinde büyük yoğunluk vardı. Valimizi de dinleyerek birlikte eylem planı oluşturmaya çalıştık. 1 uçak, 6 helikopter ve 4794 çalışanımızla olay mahalline intikal etmiş durumda. Olayla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyorlar. Biz Devlet Su İşleri olarak barajlara ayrı dikkat kesildik. Gerekli incelemeler yapıldı. Yaralı hayvanlarımızla ilgili Et Süt Kurumu tarafından alımların yapılması ve bin adet hayvan çadırlarını bölgeye dağıtmış olduk. Bize düşen yaraları sarmak.
"ARIZALARI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem sonrası doğalgaz, altyapı akaryakıt tedariği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, "Yıllardır bu işin içerisindeyim. Böylesini ilk defa yaşıyoruz. Altyapılarımız da bu yüksek deprem şiddetin karşısında dayanamadılar hasar aldılar. Ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale etmeye başladılar. Çevre illerden de ekip takviyesinde bulunduk. Bazı kesintiler kontrollü olarak yapılmaktadır. Doğalgazla ilgili BOTAŞ ana hatlarında 5-6 hasar oluştu. Problemli noktalardan dolayı hasar noktalarına ulaşmakta sorunlar yaşanıyor. O açıdan bu noktalara ulaşmakta zorlandığımızı ifade etmek isterim. Hasardan dolayı doğalgaz kesintileri yaşanmaktadır. Gerek rafineri, depolarımızda akaryakıt sorunu yaşamıyoruz. aşırı talebe bağlı bazı istasyonların önünde yığılmalar meydana geldi. Dağıtım şirketleriyle görüşerek vatandaşın taleplerinin yerine getirilmesiyle ilgili talimatı yaptık. Akaryakıt istasyonlarındaki yoğunluk kısmen çözüldü" dedi.
Haberlerimizi Instagram, Facebook, Twitter, Telegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.