Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Antalya açıklaması...

07.12.2020 22:23

Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Antalya'nın da içinde bulunduğu 5 İl Sağlık Müdürü ile Halk Sağlığı Başkanlarıyla görüştüğünü duyurdu. Bakan Koca, "Bu iller yakın takibimiz altında" dedi.

Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Antalya açıklaması...

Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; yüksek vaka sayılarının devam ettiği Konya, Samsun, Antalya, Trabzon ve Ordu il sağlık müdürleriyle video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Koca, "Samsun, Antalya ve Ordu'da yüksek risk devam ediyor. Konya ve Trabzon'da artış kısmen kontrol altında" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya aracı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yüksek vaka sayılarının devam ettiği KONYA, SAMSUN, ANTALYA, TRABZON, ORDU Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla görüşmeye devam ediyoruz. Bu iller yakın takibimiz altında. Test kapasitemizi ve filyasyon ekiplerimizi artırdık" dedi. 

"YÜKSEK RİSK DEVAM EDİYOR"

Samsun, Antalya ve Ordu'da yüksek riskin devam ettiğini belirten Bakan Koca, "Konya ve Trabzon'da artış kısmen kontrol altında. Sağlık çalışanlarımız elinden geleni yapıyor. Kamu ve özel kurumlarımızla birlikte bütün hemşehrilerimizin duyarlılığı gücümüzü artırıyor. Ara vermeden mücadeleye devam edelim" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM

7 Aralık'ta açıklanan son 24 saatlik koronavirüs verilere göre; 6 bin 420'si semptomatik olmak üzere toplam 32 bin 137 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 203 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 103'e, toplam hasta sayısı ise 545 bin 711'e yükseldi.

GÜNLÜK İYİLEŞEN HASTA SAYISI 5017 OLDU

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 5017 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 436 bin 270'e yükseldi. Toplam test sayısı 19 milyon 888 bin 747'ye, ağır hasta sayısı ise 5836'ya yükseldi. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 3,1 oldu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto