Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplandı. Yüz yüze eğitim, salgının seyri ve aşı programının devamlılığı gündem maddeleriyle bir araya gelen Bilim Kurulu'nun yüz yüze eğitimle ilgili tavsiyesi merak ediliyordu. Bakan Koca, öğrencilerin durumunun yakından izlenmesinin ardından tedbirlerin güncelleneceğini söyledi.

"ONLARI KORUMAK KONUSUNDA SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK"

Öğrencileri koruma hususunda velilerin hassasiyetle hareket edeceğini belirten Koca, "Bilim Kurulumuz, yüz yüze eğitim, salgının seyri ve aşı programımızın devamlılığı gündemi ile bir araya geldi. Salgın ortamında eğitimi ara vermeden sürdürebilmek için çalışmalarını tamamladık, çocuklanmızı okullanna uğurladık. Onları korumak konusunda sorumluluğumuz büyük. Her vatandaşımızın hassasiyetle hareket edeceğine inancımız tam. Bizler, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurumu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak üzerimize düşen düzenlemeleri yaparak, tedbirlerimizi aldık ve birlikte harekete geçtik. Okullanmızın, öğrencilerimizin durumunu yakından izleyerek tedbirleri güncelleyeceğiz. Şu an izleme ve tedbirleri uygulama sürecindeyiz" dedi.

"VİRÜSÜN MUTASYONA UĞRAMASI BEKLENEN BİR DURUM"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Bilim Kurulumuzun bir diğer gündemi de salgının seyri ve hastalığın tedavisine ilişkin güncel gelişmelerdi. Daha önce pek çok kez, varyantların çıkacağını, bunların biz sağlık çalışanlarının gündeminde önemli bir madde olduğunu ancak vatandaşlarımızın takip etmesi gereken bir durum olmadığını ifade etmiştim. Virüsün tabiatı gereği mutasyona uğraması beklenen bir durumdur. Yeni varyantları engelleyecek çözüm, aşı programının dünya ölçeğindeki başarısıdır. Aşılama oranının düşük olduğu ülkelerde virüs kolaylıkla mutasyona uğramakta, oradan tüm dünyaya yeniden yayılmaktadır.

"AKTİF VAKALARIN YÜZDE 90'I AŞISIZ"

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.