Karadeniz bölgesinde etkili olan şiddetli sağanak yağışlar sele neden oldu. Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta suyun yüksekliği yer yer 4 metreye çıkarken, yollar çöktü, ev ve köprüler yıkıldı, can kayıpları yaşandı. Öte yandan bölgeden gelen fotoğraflar felaketin boyutunu gözler önüne sererken açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Su baskınları nedeniyle evlerin yıkıldığı, yüzlerce vatandaşımızın tahliye edildiği bölgede yaşamını yitirenlerin sayısı, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 17 olarak açıklandı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 17'YE YÜKSELDİ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketlerinde hayatını kaybeden 17 vatandaş için başsağlığı diledi. Erdoğan paylaşımında, "Sel bölgelerinde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmak, kısmen ya da tamamen kapanan ulaşım akslarını tekrar işler hale getirmek ve selin sebep olduğu tahribatla birlikte oluşan mağduriyetlerin tamamını gidermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" sözlerini kullandı.

KASTAMONU'DA 15, SİNOP'TA 2 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD'dan gelen açıklama şu şekilde: "Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu'da 15, Sinop'ta 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Bartın'da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir." Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.