SON DAKİKA! Kabine toplantısı sona erdi

28.12.2020 19:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2020 yılının son kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

SON DAKİKA! Kabine toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısı, saat 15.00'te başladı. Toplantı, 2 saat 50 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

'İLK HABERLŞEME UYDUMUZU 2022'DE UZAYA GÖNDERİYORUZ'

Dijitalleşme ile birlikte siber tehditlerde de büyük artış yaşanıyor. Ülkelerin fiziki sınırlarının korunması ile dijital verilerinin korunması aynı derecede önem kazanmıştır. Savunma Sanayi projelerimizin temel bileşenleri arasında dijital sistemler ilk sırada yer alıyor.

Devletler vatandaşlarının can ve mal güvenliğinin yanında dijital güvenliklerini de korumak mecburiyetindedir.

Güncel ihtiyaçları ve tehditleri dikkate alarak ülkemizin siber güvenlik politikalarını dikkate alarak özellikle yeni bir strateji oluşturma konusunda adımı attık. Dijital altyapıda ve siber güvenlik konularında da kimi zaman gizli kimi zaman açık engellemelere maruz kaldığımız için stratejimizi yerli ve milli bir anlayışla şekillendiriyoruz.

İlk haberleşme uydumuzu 2022’de uzaya gönderiyoruz.

Teknolojiye yön veren bir ülke konumuna gelme doğrultumuz konusunda Mavi Vatan’dan Siber Uzay’a kadar her alanda egemenliğimize sahip çıkacağız.

'ŞİMDİDEN KİRALANAN TOPRAK MİKTARI ÜLKEMİZİN YÜZ ÖLÇÜMÜNÜN 3 KATINA UALŞMIŞTIR'

Aziz milletim salgın döneminde en çok konuşulan konulardan biri gıda üretimi ve sürdürülebilir olmasıdır. Bugünkü anlayışla 1 asır sonrasıyla çok farklılık çıkacağı ortadır. Şimdiden kiralanan toprak miktarı ülkemizin yüz ölçümünün 3 katına ulaşmıştır. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Toprak kiralamaktaki amaç bugünün ihtiyaçlarını karşılamak değil, yarım asır sonrasının planını yapmaktır. Türkiye olarak biz de toprak kiraladık. Dünyanın başka hiçbir yerinde hükümetlerin böyle ithamlara maruz kaldıklarını göremezsiniz. Çiftçilerimizi, üreticilerimizi insanımızı bize karşı kışkırtmak için tamamı yanlış söylemlerle gündem oluşturmaya çalışan bu zihniyeti çok iyi tanıyoruz.

'TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR İHRACATÇI KONUMA GELMİŞTİR'

Türkiye'nin nereden nereye geldiğini anlatmadan önce soframızda eksikliğini hissetmediğimiz, yüreği tertemiz çiftçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Üreticilerimize hakkını teslim etmek için 18 yıldır çalışıyoruz. Türkiye'nin Avrupa'dan Asya'ya uzanan toprakları kendi imkanlarını karşılayacak bir imkan sağlıyor. Son dönemde yaptığımız altyapı sayesinde ülkemiz önemli bir ihracatçı konumuna gelmiştir. Türkiye, geçtiğimiz 18 yılda, tarımsal milli gelirini 37 milyar liradan 278 milyar liraya yükselterek, Avrupa'da ilk sıraya yükselmiştir. Geçtiğimiz yıl 197 farklı ülkeye tarımsal ürün ihraç ederek, 18 milyar gelir elde ettik. Un ihracatında dünyada 1. makarna ihracatında 2. sıradayız. Çiftçimize verdiğimiz destekleri bu dönemde 12 kat arttırarak, bitkisel üretimimizi 124 milyon tonla Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine çıkardık. Tarımsal üretimdeki artış kendi kendine gelişmedi. Bunun için destekler yanında çok büyük suluma projelerini hayata geçirdik.

CHP'YE SERT TEPKİ

Mesela AİHM'in aykırı bir karar sergiledi. Biz de çıktık bu kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğunu izin vermeyiz dedik. Vay efendim sen nasıl böyle bir şey söylersin. Kendileri böyle işlerde yetki sahibi olsalar, ellerinde insanların kanı olan bu terörist destekçisini hemen serbest bırakacaklar. Lafa gelince her fırsatta Atatürk'ün partisiyiz diye övünen bu kişiler "kendilerine Mustafa Kemal'in askerleri değil it sürülerisiniz" diyen yöneticisine bile ses çıkaramamışlardır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İHRACAT MÜJDESİ

İhracatımız 25 Aralık itibariyle 2020 yılı hedeflerinin üzerine çıkarak 166 milyar doları buldu. Bu vesile ile dış ticaretimizİn açısından önemli bir müjdeyi sizle paylaşmak istiyorum. İngiltere'nin AB'den ayrılma takvimi perşembe günü başlıyor. Yapılan uzun müzakereler sonrasında İngiltere ile serbest ticaret anlaşması imzalama aşamasına geldik. Yarın bu anlamanın imzaları atılıyor.

'KORONAVİRÜS SALGINI MUTASYONLARIN YOL AÇTIĞI BELİRSİZLİKLERLE AĞIRLAŞARAK DEVAM EDİYOR'

Koronavirüs salgını mutasyonların yol açtığı belirsizliklerle ağırlaşarak devam ediyor. Türkiye, her alanda salgın sürecini başarıyla yürüten ülkelerin arasında yer alıyor. Son kabine toplantımızda, 1 milyon 240 bin esnafımıza yönelik 5 milyar TL'lik destek ödemesini kamuoyuyla paylaşmıştık. Milletimize aktardığımız nakdi destek 45,5 milyar liraya ulaştı. Asgari ücret 2021 Ocak ayı itibari ile %21,5 artışla 2.826, Evli ve çocuklu çalışan için 3 bin 14 lira olarak uygulanacaktır. Kısa çalışma ödeneğini şubat ayının sonuna, nakdi ücret desteğinin süresini ise 17 Mart tarihine kadar uzattık. Yılın ilk 11 ayındaki yatırım talebi geçen seneye göre %30 artış gösterdi. Ülkemizin köklü otomotiv firmalarından biri, 20 milyarın üzerinde yatırım ile 3 bin istihdamı sağlayacak bir projeye başladı. Batarya üretimi için de uluslararası bir anlaşma imzalandı. Açtığımız Lityum fabrikası da batarya üretimi için önemli bir yatırımdır. Akıllı telefon üretimi için küresel markalar ülkemize geliyor. İşte bu tür yüksek katma değerli yatırımlarla cari açığımızı kapatıyor, dış finansman açığımızı kapatıyoruz.

YÜZ YÜZE EĞİTİM VERİLEN ARA UZATILDI

Okullarımızdaki yüz yüze eğitime verdiğimiz arayı, 15 Şubat 2021'e kadar uzatıyoruz.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü ele..

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş p..

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim
Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağı..

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyar..

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var
ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler denges..

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük