Son dakika: Kabine toplantısı sona erdi! Erdoğan'dan önemli açıklamalar

16.02.2022 20:02

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Elektrik tarifelerinin vatandaşlar lehine yeniden değerlendirileceğini söyleyen Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları ve Cemevleri'nde kullanılan elektrik tariflerinin, konut statüsüne çevrileceğini açıkladı.

Son dakika: Kabine toplantısı sona erdi! Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında saat 15.45'te başlayan Kabine toplantısı 4 saat sürdü. Toplantıda Rusya ve Ukrayna arasında gerginlik, KDV indirimi ve elektrik fiyat tarifesindeki yeni model ve yüksek faturalar gibi konuların ele alındığı tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millete Sesleniş konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

5 Şubat Cumartesi yaptırdığımız Kovid-19 testinde koronavirüsün Omikron varyantına maruz kaldığımız anlaşılmıştı, bunun üzerine kendimizi karantinaya almıştık. Hastalığı hafif belirtilerle geçirdik, çalışmalarımızı evden sürdürdük.

KDV İNDİRİMİ... TAKİP EDİLECEK

Devlet ve hükümet işlerini de hem yakından takip ettik hem de gereken yönlendirmeleri yaptık. Gıda ürünlerindeki KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e düşürme, yani etiketlerde doğrudan 7 puanlık bir indirim yapma kararımızın müjdesini milletimizle paylaşmıştık.

Üreticiden toptancıya ve perakendeciye kadar gıdanın tüm süreçlerini kapsadığı için enflasyonla mücadeledeki kararlılığımızın bir ifadesi olan bu KDV düzenlemesi devlet olarak bizim attığımız bir adımdır. Bakanlıklarımız KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını yakından takip edecek, aksi yönde davranış sergileyen firmalara gereken yaptırımları uygulayacaktır.

"ENERJİ FİYATLARI TÜM DÜNYADA YÜKSELDİ"

Geçtiğimiz Kabine toplantısında 150 kw olan en düşük tarife dilimini 210 kw'a yükseltmiştik. Ocak ayı itibarıyla tüketicilerin yüzde 64'ünün düşük tarifeden faydalandığını görülmektedir. Bugünkü toplantımızda vatandaşlarımızı daha da rahatlatacak yeni adımların karawrını aldık. 210 kw saate kadarki düşük tarife ve üzerindeki yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımızca vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirilecektir. Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacak. STK'ların elektriği ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecek.

DOĞALGAZ DESTEĞİ

Doğalgaz tüketim desteğiyle ilgili hazırlıklar tamamlandı. 4 milyon hane için yılda 2 defada ödenmek üzere 450-1150 arasında dğeişen miktarlarda doğalgaz desteği sağlayacağız. Kronik hastaların bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ilave yapılacaktır. Başvurular cuma günü başlayacaktır.

15 milyar liralık yeni bir sosyal destek paketiyle ilgili hazırlıklara başlanması talimatını da verdik. Rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarında KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti uyguluyoruz. Mevcut desteklerin kapsamını genişleterek lisanssız faaliyetler kapsamındaki yatırımların 4. bölge desteklerinden faydalanabilmesini temin ediyoruz. böylece yüzde 30 oranında vergi indirimi, 6 yıl boyunca prim, sigorta, işveren desteği hissesi sağlamış oluyoruz.

OTOYOL VE KÖPRÜ MÜJDESİ

Önümüzdeki haftasonu açılışını yapacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu projesinin inşasını 2 milyar 545 milyon avro yatırım tutarıyla tamamladık. 1915 Çanakkale Köprüsü 88 km'si otoyol ve 13 km'si bağlantı yolu olmak üzere toplam 101 km uzunluğa sahip önemli bir projedir. Bu köprü kendi alanında dünyada ilk sırada yer alan bir eserdir. Hizmete açacağımız otoyol projesi Malkara-Çanakkale arasını 40 dakika kısaltacak. Yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesiyle tamamladığımız otoyolumuzu 26 Şubat 2022'de hizmete sunuyoruz.

GÜBRE VE YEM FİYATLARINDA İNDİRİM

Yarından itibaren gübre fiyatlarında yüzde 30 indirime gidiliyor. Hayvan yemlerinde de yüzde 11 indirime gidiliyor. Bu sezonun pancar alım kesim fiyatını da hasattan önce açıklanacak.

YURTLARDA BESLENME YARDIMI 750 TL OLDU

Yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilerimizin beslenme fiyatlarını 750 liraya yükseltiyoruz. Üniversite öğrencilerimizin yemek ihtiyaçlarını koruma altına almış oluyoruz. Bu artışın 745 bin öğrencimize hayırlı olmasını diliyorum.

Omicron vaka sayısını artmasına rağmen hastaneye yatışlarda sistemi zorlayacak bir durumla karşılaşmadık."

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı