Antalya teleferik Faciası soruşturmasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün ifadesi ortaya çıktı Antalya teleferik Faciası soruşturmasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün ifadesi ortaya çıktı
AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre, Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Öte yandan Samandağ ilçesinde de saat 20.07'de 5,8 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Defne ilçesinde meydana gelen deprem; Osmaniye, Adana, Konya, Mersin, Gaziantep ve Antalya'da da hissedildi. 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu. Alınan bilgilere göre depremde bazı binalar yıkıldı. Depreme yakalanan kent sakinleri, büyük korku yaşadı.

KENTTE İKİNCİ DEPREM

Bu depremin hemen ardından Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Peş peşe gelen sarsıntılar, kentte yıkıma yol açtı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde de deprem gerçekleşti. 5,8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

AFAD'DAN UYARI

AFAD, depremin ardından kent sakinlerini uyardı. Açıklamada, "Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Doğru bilgi için resmî kaynakları takip edin." ifadelerine yer verildi. CNN TÜRK muhabiri Buse Deviren depremi gözyaşıyla anlattı. "İnanılmaz bir deprem oldu. Çadırkentteydik. Buradaki insanlar da çok korktu. Yer bizim altımızdan kaydı. Asla toparlanamadık. İnanılmaz salladık. Herkes çadırlarından fırladı. Sobalar devrildi. Olası bir yangın için tedbir alındı. Volkan da ben de yere düştük. İnsanlar çadılarından fırladı ne yapacağını bilemedi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.