Skandal Nobel ödülüne Erdoğan'dan sert tepki

10.12.2019 22:27

Srebrenitsa Soykırımı'nı inkar eden Avusturyalı yazar Peter Handke, Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nobel Ödülü'nün soykırım destekçisi yazara verilmesine " "On binlerce Müslümanın kanını döken bir caniyi savunan, öven bir şahsın böyle bir ödüle layık görülmesi, utanç vericidir, rezalettir" dedi.

Skandal Nobel ödülüne Erdoğan'dan sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Sürgünün 75. Yılında Ahıska Türkleri Anma Programı"nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nobel Ödülü'nün soykırım destekçisi yazara verilmesine  sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "On binlerce Müslümanın kanını döken bir caniyi savunan, öven bir şahsın böyle bir ödüle layık görülmesi, utanç vericidir, rezalettir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde geçmişte yaşanmış en küçük bir hadiseyi bile mecrasından saptırarak küresel çapta karalama kampanyasına çevirenler, Ahıska Türklerinin trajedisine kör ve sağır kalıyorlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti:

"Bize demokrasi ve hukuk dersi verenler, on binlerce insanın kanını döken diktatörleri ve terör elebaşılarını kırmızı halıda ağırladılar. Akıl, izan ve vicdan sahibi herkesi, bu skandala tepki göstermeye çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto