SEFERBER OLDU

01.01.1970 00:00

İSTANBUL´da lösemi teşhisi konulan 6 yaşındaki Ela Taşkın için yakınlarının Türkiye genelinde kök hücre ve kan bağışı kampanyası başlatıldı.

SEFERBER OLDU

İSTANBUL´da lösemi teşhisi konulan 6 yaşındaki Ela Taşkın için yakınlarının Türkiye genelinde başlattığı kök hücre ve kan bağışı kampanyası Bursa´nın Orhangazi İlçesi´nde büyük ilgi gördü.

Kızılayın bağşı aracı önünde uzun kuyruklar oluştu.

İstanbul’da yaşayan Taşkın ailesinin 6 yaşındaki kızları Ela Taşkın için yaklaşık 1 ay önce lösemi teşhisi konuldu. Ela Taşkın´ın yakınlarından alınan kan örneklerinde uygun donör bulunamadı. Kök hücre bankasında da uygun donör bulunamayınca Orhangazi´de yaşayan Ela Taşkın´ın yakınları, Türkiye genelinde kök hücre bağışı kampanyası başlattı. Kızılay Bursa Şubesi de kampanya kapsamında Orhangazi’de Cumhuriyet Meydanı´na kurulan özel çadır ve kan bağış aracında bağış yapmak isteyenlerden kan örneği aldı. 17.00 ile 24.00 saatleri arasında yürütülen kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Meydana kurulan çadır ve kan bağışı aracı önünde uzun kuyruklar oluştu.

BELEDİYE BAŞKANI DA DESTEK VERDİ

Kampanyaya destek veren Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da Kızılay´ın bağış çadırını ziyaret etti. Türkiye genelinde ilik nakli bekleyen binlerce hasta olduğuna söyleyen Başkan Çağlayan, "Ela Kızımız adına Orhangazi’de başlatılan bir kampanya çığ gibi büyüdü. Hem Ela kızımız, hem de diğer ilik nakli bekleyen hastalarımıza buradan inşallah güzel haberler çıkar" dedi. 

Ela Taşkın’ın teyzesi Tuğcan Baltacı ise Ela için yaklaşık 1 ay önce lösemi teşhisi konduğunu belirterek, "Doktorumuzla birlikte ilk önce ailesi ve yakınlarından kan örnekleri alındı. Ancak uygun donör ne yazık ki bulunamadı. Ardından kök hücre bankasına başvurduk. Burada da uygun donör bulunamayınca arkadaş ve aile çevremizle birlikte bir kampanya başlattık. Orhangazi bu kampanyaya sahip çıktı. Tüm Orhangazililere teşekkür ediyorum." dedi.

HALUK LEVENT VE ÇARŞI GRUBU´NDAN DESTEK

Kampanyaya sanatçı Haluk Levent de destek verdi. Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından #elayadonörol hashtagıyla, kan örneği verirken fotoğrafın paylaşan Levent, "Eğer bu kan Ela´ya uygun olmazsa, başka bir çocuğumuza hayat verebilir. Kemik iliği bekleyen yüzlerce çocuk var. Haydi AHBAP!" şeklinde not düştü. 

Beşiktaş´ın taraftar grubu Çarşı da #elayaİlikAranıyor hashtagıyla üyelerini kampanyaya davet etti.

 

Hasan BOZBEY / ORHANGAZİ (Bursa) (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto