Reuters: ABD Türkiye'ye yaptırım uygulamaya hazır

10.12.2020 21:55

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin geçen yıl Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle ABD'nin her an yaptırım uygulamaya hazır olduğunu bildirdi.

Reuters: ABD Türkiye'ye yaptırım uygulamaya hazır

Reuters haber ajansı, S-400 hava savunma sistemleri ile ilgili haberi gündeme bomba gibi düştü.

Reuters'a göre, ABD Rusya'dan aldığı S-400 füzeleri nedeniyle Türkiye'ye yaptırım açıklamaya hazırlanırken, söz konusu yaptırımların her an başlatılabilecek.

İkisi ABD'li yetkili olmak üzere konu hakkında bilgi sahibi dört kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre yaptırımlar, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı'nı (SSB) ve SSB Başkanı İsmail Demir'e uygulanacak.

"YAPTIRIMLAR HER AN BAŞLATILABİLİR"

ABD Kongresi uzun bir süredir Donald Trump yönetiminin S-400 füzeleri aldığı için Türkiye'ye yaptırım uygulamasını istiyordu. Kaynaklar Ankara ile Ocak ayında başkanlık göreve başlayacak Joe Biden arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olması beklenen yaptırımların her an başlatılabileceğini ifade etti.

"TÜRKİYE ÇÖZÜMDEN YANA"

Reuters'ın haberine göre, üst düzey Türk yetkili, "Yaptırımlar sonuç vermez. Ters etki yapar. İlişkilere zarar verir. Türkiye bu sorunların diplomasi ve müzakere yoluyla çözümünden yanadır. Tek taraflı dayatmaları kabul etmeyiz" dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto