Recep Yavuz MyGazete'de

18.09.2017 11:30

Türk turizminin deneyimli ismi, sektörün sesi ve kalemi Recep Yavuz MyGazete'de yazmaya başlıyor.

Recep Yavuz MyGazete'de

Yavuz, her hafta turizm ve gündeme dair yazılarıyla mygazete.com'da okuyucularıyla buluşacak. Başarılı turizmcinin ilk yazısı yarın Mygazete.com'da.

 

Recep Yavuz kimdir? 

7 Ocak 1962 Polatlı'da doğdu. Çocukluk yılları, ilk, orta ve lise okul hayatı Kağızman, İstanbul-Küçükyalı ve İzmir-Güzelyalı’da geçti. 1987 yılında Ege Üniversitesi Alman Filoloji bölümünü bitirdi. 1987 yılında Kültür Turizm Bakanlığı Efes oteli şubesinde mihmandar olarak kısa bir dönem memur olarak çalıştı. 1988 yılında Kültür Turizm Bakanlığı Profesyonel Turist Rehberliği sınavını kazanıp 5 ay süren bir eğitim döneminden sonra Profesyonel Turist Rehberi olmaya hak kazandı. 1987-88 yılında Çeşme’de başlayan rehberlik hayatı, 1988-1989 yıllarında Marmaris’te devam etti. Dönemin en önemli tur operatörlerinden Avusturya menşeili In –Tour firmasının Antalya’da büyümeye başlamısıyla Kemer bölgesine geldi. Yaklaşık 7 sene Kemer Bölgesinde Rehberlik ve daha sonra Gulet Touristik Bölge Müdürlüğü görevini sürdürdü.

1996 yılında Profesyonel rehberlik yapmak üzere Bronce Tours ve daha sonra StudiosusTour’un Türkiye genelindeki turlarına eşlik etti. 9 sene süren rehberlik döneminden sonra 2004 yılında Öger Tours Belek bölgesinde çalışmaya başladı. 2005 yılında Öger Tours merkezde Genel Müdürlük görevine başladı. 2010 yılına kadar sürdürdüğü bu görevden ayrılarak, ITM Travel’de Genel Müdürlük görevinde bulundu. 2012 yılında NBK Touristic’te Genel Müdür olarak çalışmaya başladı. Şimdilerde bu göreve devam ediyor.

İş hayatı boyunca turizme dair konuları yazı ve makalelerle işleyerek geliştirmeye ve fikirleri paylaşmaya çalışan Yavuz, bu konuları bir kitapta toplayarak, 2 sene önce ‘Eyvah Turist’ ismiyle yayınladı. Özellikle sosyal sorumluluk projeleri ve sivil toplum kuruluşlarındaki faaliyetleriyle sektöre önemli destek vermeye çalışan başarılı turizmci, aynı zamanda Tursab BYK Yürütme Kurulu üyeliği, SAYD (Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği) Başkanlığı, Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanlığı ve Atav (Antalya Tanıtım Vakfı)Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto