Prof. Dr. Derviş Kılınçkaya : “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Gençliğine En Önemli Modeldir”

11.11.2020 12:01

Akdeniz Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü dolayısıyla “Atatürk Önderliğinde Türkiye’nin Çağdaşlaşması” konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Derviş Kılınçkaya : “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Gençliğine En Önemli Modeldir”

Pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen programda Akdeniz Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Köç, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker günün önemi ile ilgili birer konuşma yaptı.

Çok sayıda izleyicinin yer aldığı konferansa konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi  Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Derviş Kılınçkaya “Atatürk Önderliğinde Türkiye’nin Çağdaşlaşması” konulu sunum yaptı.

Akdeniz Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Köç, Gazi Mustafa Kemal’in insanlık tarihinin en büyük isimlerinden biri olarak, başarısını sağlayan temel unsurun ve onu diğer liderlerden ayıran başlıca özelliğin ilkelerini kararlılıkla uygulaması ve gerçekçiliği olduğunu kaydetti. Köç, Ulu Önder’in en büyük vasıflarından olan bilimsel ve akılcı bir düşünceyi Türk toplumunun bütün alanlarına egemen kılmaya çalıştığını belirtti.

Prof. Dr. Cengiz Toker gençlere seslendi

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Atatürk’ün ‘Bilim ve Fen neredeyse oradan alacağız ve ulusun her bir bireyinin kafasına koyacağız’ sözünü hatırlatarak Gazi Mustafa Kemal’in bilim ve fenden kudret alıp Türk Ulusu’nun yolunu çizdiğini ifade etti. Prof. Dr. Cengiz Toker, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta tam mutluluk ve esenlik ancak gelecek kuşakların şerefi, varlığı ve esenliği için çalışmakta bulunabilir’ sözüyle gençlere seslenerek çalışmanın önemini vurguladı.

"Atatürk’ün ilk günkü gibi yolumuzu aydınlatmaya devam" ediyor

Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Derviş Kılınçkaya, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri, düşünceleriyle hep bizimle olduğunu ifade ederek, Atatürk’ün ilk günkü gibi yolumuzu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.

Kılınçkaya, Gazi Mustafa Kemal’in kurmay olması hasebiyle bütün hayatı boyunca durumu çok iyi gören, değerlendiren ve isabetli yorumunu yapan bir lider olarak öne çıktığını  belirtti.

Prof. Dr. Kılınçkaya, ‘Gazi Mustafa Kemal vatan kaybetmiş olan bir kuşağın içinden çıkan bir kahramandır’ diyerek, onun 19. yüzyılın bütün acı ve ıstıraplarını, kendi ailesinde, yakın çevresinde de yaşamış bir insan olduğunu ifade ederek Atatürk’ün Türk gençliğine bir model teşkil ettiğini vurguladı ve gençlere donanım sahibi olmanın mesajını verdi.

Prof. Dr. Kılınçkaya, Gazi Mustafa Kemal’in ışığında tarihte büyük rol oynayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çok güçlü ve büyük bir devlet olduğunu vurgulayarak; “Bu güçlü ve büyük devletin vatandaşları olmakla hepimiz iftihar ediyoruz. Türkleri tarih sahnesinden çekip çıkarırsanız dünya tarihini izah edemezsiniz” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto