Muhteşemsin Alanyaspor

27.10.2020 09:59

Süper Lig’de ilk 6 haftalık periyod geride kalırken lige damga vuran takım ise hiç kuşkusuz Alanyaspor oldu. Son yıllarda oynadığı futbolla adından söz ettiren temsilcimiz, geçen sezon lig bitince özellikle İstanbul ekiplerinin gözdesi haline geldi. Transfer döneminde birçok oyuncusu takımdan ayrılan ve teknik direktörü Erol Bulut’un da Fenerbahçe’ye gitmesinden sonra Alanyaspor’un ne yapacağını herkes merakla bekliyordu. Ligler başlamadan önce Çağdaş Atan teknik direktörlüğe getirildi ve ayrılan oyuncuların yerine yeni takviyeler yapıldı.

Hasan Çavuşoğlu başkanlığındaki takım, iyi bir kamp dönemi geçirmesine rağmen birçok kesim tarafından kapalı kutu idi. Birçok oyuncusu ve teknik direktörü başka takıma giden Alanyaspor ne yapacaktı? İnanın bunun cevabını ben de merakla bekliyordum. Geride kalan 6 haftaya bakıldığında Alanyaspor oynadığı 6 maçta 5 galibiyet ve bir beraberlikle 16 puanla zirvedeki yerini koruyor. Bu sezon ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etme şansı bulan ve Rosenborg’a şansız bir şekilde yenilerek Avrupa Kupaları’nda veda ettiği karşılaşma, temsilcimiz adına tek mağlubiyet oldu.

Bir başka temsilcimiz Antalyaspor ise hafta sonu adeta bozguna uğradı. Antalyaspor, geçen yılın şampiyonu Başakşehir karşısında ise sahadan 5-1 gibi farklı bir mağlubiyetle ayrıldı. Geçtiğimiz haftaki Gaziantepspor maçından sonra ‘Artık bu maçı geride bırakın önümüzdeki maçlara konsantre olun’ şeklinde bir uyarı yapmıştım ama galiba Antalyaspor o maçın etkisinden kurtulamamış İstanbul deplasmanında alınan 5-1’lik mağlubiyet onlara ciddi bir uyarı olmuştur. Geçen yılın şampiyonu Başakşehir’de üst üste aldığı iki galibiyetle ligin dibinden hızla uzaklaşarak üst sıralara doğru tırmanmaya başladı.

Bu sezon başında ne yapacağı en fazla merak edilen takımların başında gelen Fenerbahçe’deki hızlı yükseliş sürüyor. Sezon başında Hatayspor ve Galatasaray beraberlikleri ile biraz sendeleyen Sarı-lacivertli takım, üst üste aldığı galibiyetler sonrasında kendisine olan güveni geldi ve bu sezon şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olduğunu gösterdi. Sezon başında kurulan güçlü kadroya rağmen üst üste galibiyetler gelmeseydi şu anda teknik direktör Erol Bulut en çok tartışılan isimlerden birisi olacaktı. Kadıköy’de Fenerbahçe’ye 3-1 mağlup olan Trabzonspor’da bu sezon işler hiç iyi gitmeyecek belli oldu. İlerleyen günlerde Bordo-mavili takımda teknik direktör değişikliği yaşanacak gibi gözüküyor. Kulislerde Abdullah Avcı’nın ismi Trabzonspor’un yeni teknik direktörü olacağı da konuşuluyor.

Öte yandan krizin hiç bitmediği Galatasaray’da ise şu an sular duruldu gibi gözükse de Fatih Terim’in yapmış olduğu açıklamalar, yönetim kanadında bazı sıkıntılara yol açtığını herkes biliyor. Fatih hoca, sezon başından beri isteklerini sıralamasına rağmen gerekli transferler yapılmayınca maçlardan sonra açıyor ağzını yummuyor gözünü. Değerli dostum Fatih Terim, doğru olarak ne biliyorsa onu hiç kimseden çekinmeden söyler ve öyle de yapıyor. Pazartesi günü sıcak gelişmelerin yaşandığı Galatasaray’da Başkan Mustafa Cengiz ve Fatih Terim bir araya gelerek şimdilik bu krizi çözümlediler. Kalan haftalarda iyi sonuçlar gelirse fazla bir sıkıntı atlatılmadan bu kriz çözülür ancak kötü sonuçların gelmesi durumunda ise Galatasaray iyice karışır benden şimdiden söylemesi.

Haftanın kapanış maçında Beşiktaş ise Denizli’de adeta soğuk terler döktü. Milli aranın ardından gelen bir haftalık bay haftayı da iyi değerlendiren Sergen Yalçın ve talebeleri, Denizli deplasmanında 3-0 öne geçtikten sonra iyice rahatladı. Maçın 67. Dakikasında Josef Souza’nın kırmızı kartından sonra Denizlispor maça ağırlığını koydu. Maçın son bölümünde durum 3-2’ye gelince Beşiktaşlıların kalbi çıkacak gibi oldu. Ancak Siyah-beyazlı takım, maçı kazanarak bu deplasmandan üç puanla dönmesini bildi ve zirve yarışının uzağında kalmamış oldu. Bu haftalarda Koronavirüs nedeniyle Hatayspor’un maçları ertelenince Ankaragücü maçı da oynanmadı. Yine alt liglerde Altay’ın maçı erteledi. Futbolcu kardeşlerim lütfen siz de tüm vatandaşlarımız gibi koronavirüs ile mücadele konusunda gereken ilgiyi gösterin.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları