Muhteşemsin Alanya

06.10.2020 11:52

Süper Lig’de ilk 4 haftalık periyot geride kaldı ve takımlarımız milli maç arasına girdi. Bölgemiz takımlarından Alanyaspor’un bu sezon neler yapacağını herkes gibi ben de merakla bekliyordum. Alanyaspor’umuzun hocası Erol Bulut, Fenerbahçe’ye gitmiş birçok yıldız oyuncusu da İstanbul’un yolunu tutmuştu. Ancak birçok yazımda da dediğim gibi “Alanyaspor’dan oyuncu transfer edeceğine Alanyaspor’un scout ekibini transfer etmeli’ sözü aynen geçerli oldu.

Başkan Hasan Çavuşoğlu ve ekibi, öncelikle takımı Çağdaş Atan’a teslim etti ve yeni oyuncular kadroya dahil edildi. Birçok kişi Alanyaspor’un geçen yıl elde ettiği başarıyı ‘Tesadüf’ diye nitelese de ben o tanımlamayı kabul etmeyenlerdenim. Sezon başladı Alanyaspor, 4 hafta sonunda 3 galibiyet ve bir beraberlikle milli araya 10 puanla lider girdi. Bu da demek oluyor ki doğru planlama yapılırsa her zaman zirveye oynarsınız. Mütevazi kadrosu ve mütevazi yönetimi ile Alanyaspor, bu sezonda ligin üst sıralarda kendisine yer bulacaktır.

ANTALYASPOR İŞ KAZASI YAŞADI

Bölgemizin diğer güçlü ekibi Antalyaspor, mutlak favori olarak çıktığı Malatyaspor maçında bir iş kazası yaşadı diyelim. Tamer Tuna ve öğrencileri, Malatyaspor deplasmanına favori de gitseler hiç ummadıkları bir mağlubiyet aldılar. Bu mağlubiyet onlara bir uyarı olmuştur diyelim.

FENERBAHÇE UCUZ YIRTTI

Geçen sezon büyük şok yaşayan Fenerbahçe yönetimi, yenilenmiş kadrosu ve teknik adamı ile sezona başladı. Alanyaspor’da muhteşem işler yapan Erol Bulut, yeni transferlerden oluşan kadrosu ile Fatih Karagümrük önünde adeta ecel terleri döktü. Fatih Karagümrüklü oyuncular, 90. dakikada bir penaltı atışından yararlanamadı ve maç 2-1 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile tamamlandı. Eğer maç 2-2 bitse Fenerbahçe’de yine birçok oyuncunun ismi tartışılmaya açılırdı. Sezon başından beri transfer yapabilecek mi diye konuştuğumuz Fenerbahçe’nin yaptığı transferleri görünce şimdiden ‘Transfer şampiyonu oldu’ diyoruz ama lig şampiyonu olur mu bilinmez. Biliyorsunuz şampiyon olmak için transfer şampiyon olmak değil sahada kora kor mücadele etmek lazım.

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY ŞOKTA

Bu sezon başından beri en büyük şoku yaşayan takım kim diye sorsanız vereceğim cevap Beşiktaş olur. Yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı kadrosunun maliyetini iyice düşüren siyah-beyazlılar, giden oyuncuların yerine Anadolu takımlarının bile forma giyemeyeceği birçok oyuncu ile kadrosunu takviyeler yaptı.

Trabzonspor’un ceza almasından dolayı sürpriz bir şekilde Şampiyonlar Ligi ön eleme şansını kazanan takım önce Şampiyonlar Ligi ön elemesine ardından da UEFA Avrupa Ligi ön elemişine katılma şansını kapatarak Avrupa defterini kapadılar. Ligde de zaten işler iyi gitmiyordu. Geçen haftaki Konyaspor mağlubiyetinin ardından bu haftada sahasında Gençlerbirliği’ne mağlup oldular. Gelen bu mağlubiyet Beşiktaş camiasını karıştırır. Milli ara Beşiktaş’a iyi gelecektir.

Beşiktaş bu aranın ardından lige döndüğünde eğer bir seri yakalayamazsa şimdiden buraya yazıyorum. Önce Sergen Yalçın gider arkasından da Beşiktaş yönetiminde kongre konuşulmaya başlanır. Ligin bir başka şampiyon adayı Galatasaray da hafta içinde UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Avrupa defterini kapattıktan sonra Kasımpaşa’ya deplasmanda 1-0 mağlup olarak büyük şok yaşadı.

Transferin son günlerinde Galatasaraylı taraftarlar Fenerbahçe’nin yaptığı transferleri görünce Galatasaray yönetimini topa tuttular. Galatasaray’da Fatih Terim gibi güçlü bir teknik adam, bir çok sorunun üstesinden geliyordu bakalım bu yılda aynı başarıyı gösterip yönetime gelen tepkileri engelleyebilecek mi? Transfer demişken Fatih Terim’in ‘Almayı biliyoruz da satmayı beceremiyoruz’ sözleri çok doğru ve haklı olduğuna belirteyim.

Galatasaray yönetimi, bu transfer döneminde hocanın işaret ettiği 3-4 oyuncuyu gönderebilseydi ekonomik olarak rahatlayabilirdi ama ekonomik olarak takımın maliyetinin yüksek olması işleri birazcık bozuyor.

TRABZONSPOR TEK TEK

Ligin bir başka iddialı ekibi Trabzonspor ise beraberlikler serisine devam ediyor. Geçen hafta Denizlispor ile berabere kalan Trabzonspor, uzatma dakikalarında Gaziantepspor’dan yediği golle sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı.

Geçen yıl ligde fırtınalar gibi esen takımdan sanki eser yok gibi gözüküyor.

Diğer takımlara baktığımızda lige muhteşem başlangıç yapan Hatayspor, Alanyaspor’dan tam yarım düzine gol yiyince neye uğradığını şaşırdı ve aklı başına gelmiştir. Geçen sezon korkulu rüyalar gören Kayserispor, Ankaragücü’nü mağlup ederek rahatladı. Göztepe ise son şampiyon Başakşehir’den deplasmanda bir puan almayı başardı. Geçen yılın şampiyonu, Göztepe önünde bir puanı almasına rağmen henüz gol atamadı ve ligin son sırasında yer alıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları