Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı

10.02.2022 09:23

Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre Marmara, ve İç Anadolu'nun doğusu içe Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış bekleniyor. Doğu Anadolu ile Erzurum çevrelerinde, sabah saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı beklenirken, diğer kentlerde ise karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.

Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı

Meteorolojinin 10 Şubat Perşembe günü beklenen hava durumuna ilişkin yayınladığı rapora göre birçok kentte kar yağışı bekleniyor. Kıyı kesimlerde yağmur beklenirken, Doğu Anadolu ve Erzurum çevreler için ise yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Öte yandan çığ tehlikesi olduğu da ifade edildi. Ayrıca 26 için ise alarm verildi. 10 kent için turuncu kodlu uyarı yapılırken, 16 kentte ise sarı kategoride uyarı yapıldı.

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Karaman çevreleri ve Konya'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların Doğu Anadolu'nun güneyinin yüksekleri ile Erzurum'un güneyinin yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunurken, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-90 km/saat) esecek.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü de yaptığı uyarı ile yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, “Yağışların Muş, Bitlis, Hakkari ve Van’ın güney kesimlerinde zaman zaman kuvvetli kar ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güneyli ve doğulu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-70km/sa) eseceği tahmin ediliyor. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları; Van 6, Muş eksi 2, Bitlis ve Hakkâri’de 2 derece olması beklenmektedir. Yapılan son değerlendirmelere göre Muş, Bitlis, Hakkari ve Van'ın güneyinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi, enerji nakil hatlarında kopma, eğimli bölgelerde çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Mevsim normallerinin altında seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir” denildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 5

İstanbul: Parçalı bulutlu 9

İzmir: Parçalı bulutlu 12

Adana: Parçalı çok bulutlu doğu kesimleri yağmurlu 15

Antalya: Parçalı bulutlu 15

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (Yağışların güney kesimlerinin yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 3

Diyarbakır: Çok bulutlu, yağmurlu 8

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Kızılay'ın Batı Akdeniz Kan Merkezi binasında yangın

Kızılayın Batı Akdeniz Kan Merkezi bin..

Kızılay'ın Batı Akdeniz Kan Merkezi binasında yangın
Kiralık ev arayanlar dikkat! Kriterler değişti! İlan sitelerinden yeni dönem resmen başladı

Kiralık ev arayanlar dikkat! Kriterler..

Kiralık ev arayanlar dikkat! Kriterler değişti! İlan sitelerinden yeni dönem resmen başladı
Aman dikkat, peşinizdeler! Yaşlıları hedef alan 4 dolandırıcılık yöntemi!

Aman dikkat, peşinizdeler! Yaşlıları h..

Aman dikkat, peşinizdeler! Yaşlıları hedef alan 4 dolandırıcılık yöntemi!
Yatırımcılar dikkat! Uyarılar peş peşe geliyor! Gerçeğinden ayırt edilemiyor! Sahtecilik en çok çeyrek ve gramda

Yatırımcılar dikkat! Uyarılar peş peşe..

Yatırımcılar dikkat! Uyarılar peş peşe geliyor! Gerçeğinden ayırt edilemiyor! Sahtecilik en çok çeyrek ve gramda
Antalya'da kaçak sigara ve tütün operasyonu! 17 bin dolu makaron ele geçirildi!

Antalya'da kaçak sigara ve tütün opera..

Antalya'da kaçak sigara ve tütün operasyonu! 17 bin dolu makaron ele geçirildi!
Randevu alıp hastaneye gitmeyen şimdi yandı! Yeni önlemler yolda

Randevu alıp hastaneye gitmeyen şimdi ..

Randevu alıp hastaneye gitmeyen şimdi yandı! Yeni önlemler yolda