İspanya'da tansiyon yüksek

01.10.2017 16:32

İspanya’da yasadışı ilan edilen Katalonya Özerk Yönetimi'nin bağımsızlık referandumunda tansiyon yüksek.

İspanya'da tansiyon yüksek

Katalonya Özerk Yönetimi'nin başkenti Barselona’da çok sayıda kişi geceyi oy merkezlerinde geçirdi. Bazı noktalarda oy merkezlerinin kapısına traktörle barikat kuruldu. İlk sandıklar oy merkezlerine ulaştı. Katalan yönetimi oy pusulalarına el konulması nedeniyle seçmenlerin evlerinde bastırdıkları pusulaları kullanabileceklerini açıkladı.  Katalanlar belirlenen oy merkezlerinin kapalı olması durumunda herhangi bir sandığa giderek oy kullanabilecek. İspanyol polisi ve jandarması yasa dışı olduğu açıklanmasına rağmen Katalonya'da bölgesel yönetimin yapmak istediği bağımsızlık referandumuna müdahele etti. ​​​​​​

 

Katalonya Özerk Yönetiminde oy verilmesi için hazırlanan merkezlere İspanyol polisi ve jandarması baskınlar yaptı, bağımsızlık yanlılarının sivil direnişini kırararak, sandıklara ve oy pusulalarına el koydu. İspanya İçişleri Bakanlığı, yasa dışı bağımsızlık referandumuna izin vermediklerini ve tüm oy pusulalarına ve sandıklara el koymaya başladıklarını açıkladı. Baskın düzenlenen merkezlerden biri de Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont'in oyunu kullanacağı Girona kentindeki belediyeye ait spor salonu oldu. ​​​​​​​ Buraya gelen yaklaşık 80 jandarma, kapı önünde barikat kuran bağımsızlık yanlılıarını dağıtarak, salonun kontrolünü ele geçirdi. 

 

 

İspanyol polisi ve jandarmasının oy verme merkezlerine yaptığı müdahale devam ederken, Millo gazetecilere açıklamalarda bulundu.  Hiçbir şekilde Katalanlara yönelik bir müdahale yapmadıklarını söyleyen Millo, "Zaten yasa dışı olan bir referandumu englelemek için seçim masaları, sandıklar ve oy puluslarına müdahale ediyoruz. İstemediğimiz şeyleri yapmak durumunda kaldık." ifadesini kullandı. Öte yandan, Barselona ve Gironi kentlerinde bağımsızlık yanlıları ile güvenlik güçleri arasında yaşanan olaylarda yaralananlar olduğu bildirildi. İspanyol polis ve jandarmasının, Katalonya'da yasa dışı olmasına rağmen gerçekleştirilmek istenen bağımsızlık referandumuna müdahalesinde 3'ü ağır en az 337 kişinin yaralandığı bildirildi.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto