'10 Ocak İdareciler Günü' nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldı.
Programa Bakan Soylu ile birlikte mülki idare amirleri katıldı. Burada konuşan Bakan Soylu, ABD'de yaşanan eylemlerle ilgili, "Türkiye birçok darbe yaşadı. Belki yüzlerce toplumsal eylemle karşılaştı. Ama hiç birisinde geçen hafta ABD'de yaşanan görüntüler yaşanmadı. Yaşanmayacaktır da. Kimseyi ve hiçbir devleti yermek için söylüyor değilim. Oradaki mesela bir kolluk zafiyeti değildir. Başka bir şeydir. Devletin daha önce tecrübe etmediği kriz karşısındaki şaşkınlığı ve o krizi yönetmemesinin sonucudur" dedi.Türkiye'nin terörle mücadele noktasında Avrupa'nın iki katı tecrübeye sahip olduğunu kaydeden Bakan Soylu, "Bu mesele ile birkaç nesildir mücadele eden iki asırlık iç güvenlik teşkilatları, binlerce yıllık geleneği olan silahlı kuvvetler var. Türkiye; Avrupa'nın yakaladığı uyuşturucunun iki katını yakalıyor, Avrupa'nın iki katı tecrübesi var. Toplumsal olaylarda, devleti ele geçirme çabalarında, ihanette, darbelerde yüksek bir tecrübemiz var. Bugün Avrupa'da bir terör eylemi olduğunda her şey birbirine giriyor. Oysa 15 Temmuz gecesi bu ülkede bir darbe kalkışması oldu; silahlı bir kalkışmaydı, gece darbeyi bastırdık. Sabahına da herkes dükkanını açtı, işine gücüne devam etti" diye konuştu.
GÜNCEL
Yayınlanma: 11 Ocak 2021 - 17:38
İçişleri Bakanı Soylu duyurdu! Son 4 yılda yurt içinde terörist sayısı yüzde 87 azaldı
Son 4 yılda yurt içindeki terörist mevcudunun yüzde 87 oranında azaldığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör örgütüne 2020 yılındaki katılım örgütün eyleme başladığı ilk yıl olan 1984'ün de altında kaldı ve 52 olarak gerçekleşti" ifadelerini kullandı.
GÜNCEL
11 Ocak 2021 - 17:38
Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin avantajlarına değinen Bakan Soylu, şunları söyledi:
"Türkiye parlamenter sistemin içerisinde olsaydı büyük bir kakofoni yaşardı. Her kafadan bir ses çıkardı. Büyük bir kaos yaşardı ve birilerinin istediği Türkiye'nin kendi içerisinde patinaj ettiği bir süreçle karşı karşıya kalırdı. Oysa şu anda patinaj etmeyen, meseleleri teker teker çözen, ileri ufuklar vadedebilen, iyi bir koordinasyon ortaya koyan ve dünyanın da şu coğrafyada parmak ısırarak takip ettiği bir tabloyu hep beraber yaşıyoruz. Bunu yaşamaya da devam edeceğiz. Göreceksiniz; bu sistem içerisinde yaşadığımız bu günlerin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin başarısı olduğu dünya tarafından takdir edilecektir. Ancak o gün gelecek, yine başka bir şey bilmeyenler, yine bildiklerini söylemeye devam edecektir. Zaten milletimiz nezdinde bizler ile onları ayıran anlayış tam da budur."
İlginizi Çekebilir