Hükümetten yaz saati açıklaması

28.09.2017 13:23

Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yaz saati uygulamasıyla ilgili açıklama yaptı.

Hükümetten yaz saati açıklaması

Enerji Bakanı Berat Albayrak katıldığı Enerji Verimliliği Ödül Töreni'nde yaz saati uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Enerji verimliliği alanında çok büyük potansiyele sahibiz, bu konuda çok yoğun strateji gütmek zorundayız. Uzun çalışmalar sonucunda ulusal enerji verimliliği eylem planını bitirdik. Eylem planını 2018 başında duyuracağız. Madenle ilgili süreçte sona geldik. Özellikle cari açığı etkileyen ürün bazında madende entegre üretim ve yanında mamüle dönüştürme fabrikası içeren stratejiyi hayata geçireceğiz. Yaz saati uygulamasında aynı şekilde devam edeceğiz" dedi.

BOZDAĞ: AYNEN DEVAM ETMESİNDEN YANAYIZ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Danıştay'ın verdiği karar önemli. Yürütmeyi durdurma kararını verdiği için yürütme durmuş olacak. Hükümet olarak biz yaz saati uygulamasının aynen devam etmesinden yanayız. Bu noktada da önümüzdeki günlerde gerekli adım atılacaktır. Büyük bir ihtimalle KHK'ya bu konuda bir düzenleme koymak suretiyle süreç dolmadan önce gerekli yasal değişiklik yapılacaktır. Yaz saati uygulaması herhangi bir değişiklik olmadan uygulanmaya devam edecektir." dedi.

Kaynak: Habertürk

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto