Harikasın Alanya'm

15.12.2020 10:31

Temsilcimiz Alanyaspor lige damga vurmaya devam ediyor. Gençlerbirliği ve hafta içinde Göztepe (Bu maçta hakem hataları haftaya damga vurmuştu) mağlubiyetleri alınca herkes bir anda ‘Alanyaspor’u çok büyüttünüz bakın işte gücü bu” yorumlarına başlamışken temsilcimiz, Pazar akşamı son haftaların formda rakibi Beşiktaş’ı mağlup ederek bu sezonki çıkışının tesadüf olmadığını gösterdi.

BEŞİKTAŞ’I EZDİLER

Çağdaş Atan ve talebeleri ligin şu ana kadar geride kalan bölümünde en iyi top oynayan takımı olduğunu artık herkes kabul ediyor. Galatasaray’ı İstanbul’a mağlup eden Alanyaspor, bu defa kendi evinde Beşiktaş’ı mağlup etti. Bu galibiyetlere ‘Neden bu kadar abartıyorsunuz’ dediğinizi duyar gibiyim evet başka takımlarda bahsettiğimiz büyük takımları mağlup ediyor. Fakat Alanyaspor’umuz aldığı sonuçların yanı sıra sahada ortaya koyduğu futbolla da rakiplerin mağlup etmiş oldu.

ZİRVE İÇİN TAKVİYE ŞART

Alanyaspor yönetimi ve hocası şampiyonluk ile ilgili fazla konuşmadığını da görüyorum. Gerçi konuşmamakta da haklılar. Büyük beklentiler oluştuğunda takım içinde psikolojik baskı da artar. Benim tavsiyem ‘Hafta hafta değerledirerek” yollarına devam etmeleri. Ama ilk yarı bittiğinde onların nerede olacağı gelecekle ilgili konuşmamıza yardımcı olacaktır. İlk yarı bittiğinde şampiyonluk telaffuz edebilecek bir konuma gelirlerse devre arasında bu takıma kesinlikle takviye şart. Kısıtlı bir kadro ile ligi götürmek çok zor. Alanyaspor ilk yarıyı zirve ortakları arasında tamamlarsa ikinci yarada takıma katkı verecek kaliteli 3-4 takviye yapılırsa şampiyonluğu daha fazla konuşmaya başlayabilir.

ANTALYASPOR TOPARLANAMADI

Diğer temsilcimiz Antalyaspor, Ersun Yanal’ın gelişiyle büyük çıkış yapması beklenirken maalesef bir türlü bunu başaramadı. Seri galibiyetler alması beklenen takım, inişli çıkışlı grafik sergilemeye devam ediyor. Temsilcimiz, UEFA Avrupa yorgunu Sivasspor önünde berabere kalarak haftayı bir puanla tamamladı.

FENERBAHÇE ERİYOR

Şampiyonluğun en büyük adaylarından gösterilen Fenerbahçe, adeta Kadıköy’de erimeye devam ediyor. Kadıköy’de Beşiktaş, Konyaspor’a yenilen Sarı-lacivertliler bu defa da Malatyaspor’a 3-0 gibi net bir skorla mağlup olarak büyük bir şok yaşadı. Fenerbahçe’de işler iyi gitmiyor ve Erol Bulut’un koltuğu da sallanmaya başladı. Haftayı bay geçiren Galatasaray, maç oynamadan haftayı karlı kapatan takımlar arasında gösterebiliriz. Öte yandan yine geçen yılın şampiyonu Başakşehir de sezonun en iyi takımlarından Gaziantep FK’ya sahasında mağlup olarak şampiyonluk yarışının uzağında kaldı. Abdullah Avcı ile çıkışa geçmesi beklenen Trabzonspor’da Kayseri deplasmanından bir puanla döndü ve zirve yolunda çok önemli iki puan kaybetti.

DENİZLİ’NİN YENİ HOCASI YALÇIN KOŞUKAVAK

Hafta sonu temsilcimiz Alanyaspor’u ağırlayacak Denizlispor’da işler iyi gitmiyor. Yönetim, Prosinecki’nin ardından göreve getirdiği antrenör Kenan Atik ve ekibinden üç hafta sonunda memnun kalmadı ve takımın başına Yalçın Koşukavak’ı getirdiğini hatırlatalım ve yazımızı noktalayalım.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları