Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması başladı

11.12.2020 20:33

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar sebebiyle uygulanan sokağa çıkma yasağı başladı. Geçtiğimiz hafta sonu ilk kez uygulanan yasak, bu hafta sonu da devam edecek.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Genelgeye göre; toplam 56 saat sürecek sokağa çıkma yasağı bu akşam saat 21.00'de başlayadı. Tüm yurt genelinde uygulanacak yasak 14 Aralık Pazartesi saat 05.00'de sona erecek.

HANGİ İŞLETMELER AÇIK OLACAK?

Hafta sonu sürecek sokağa çıkma yasağı boyunca bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçiler belirli saatler arasında hizmet verebilecek. Vatandaşlar, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında, araç kullanmamak kaydıyla mahallerinde bulunan işletmelerden alışveriş yapabilecek.

Ekmek imalatı yapan fırınlar, yasak boyunca açık olabilecek. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlumamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilecekler.

Ayrıca lokanta ve restoran tarzı işletmeler sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecek.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto