İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs(covid-19) salgını nedeniyle 4 Ocak 2021 tarihine kadar salgının seyrine bağlı olarak resmi anaokullarının eğitimlerine ara verme kararı aldı. Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu da 30 Kasım tarihinde 'Yeni kısıtlama ve tedbirler' konulu genelge ile Milli Eğitim Bakanlığı'na(MEB) bağlı anaokullarının kapatıldığını açıkladı. Ancak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kreşler bu bu karardan ayrı tutulmuştu.

ANAOKULLARINDA YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİLDİ

12 Aralık cumartesi günü MYTV Türkiye youtube kanalımızda yayınlamış olduğumuz “Velilerin kafası karıştı! Kreşler açık anaokulları neden kapalı?” haberimiz üzerine birçok isim konunun takipçi oldu. Nihayet Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)’na bağlı özel anaokulu sahipleri, veliler ve çocukların beklediği müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlıkçılarımıza ve diğer çalışanlarımıza destek olmak amacıyla kamuya ait okul öncesi kurumları, ana sınıfları hariç, faaliyetlerini sürdürebilecektir.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından MEB’den de bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulluların yarından itibaren yüz yüze eğitime geçeceği bildirildi.

Bugün itibariyle eğitime kaldığı yerden devam Antalya Lara Küçükşeyler Anaokulu kurucusu ve eğitimci Bahar Bekaroğlu, “Öncelikle sesimiz olduğunuz için MYTV Türkiye ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

“HİÇBİR HASTALIĞA MAHAL VERMEDEN SÜRECİ ATLATMAK İSTİYORUZ”

Alınan yeni karar hakkında değerlendirmede bulunan eğitimci Bekaroğlu, “Yeni kararı velilerimiz açısından çok pozitif buluyoruz. Onlar çok mutlu oldular. Çocuklarımız çok mutlu oldu. Bugün okula çok sevinerek geldiler. Bunun sevincini hepimiz yaşıyoruz. Arada bir eksik karar vardı. Eksik kararın telafi edilmesi bakanlığımızca bizi çok mutlu etti. Antalya İl Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Er’in bu konuda bizimle yakından ilgilenmiş olması bizi çok mutlu etti. Zor bir süreç geçirdik. Ama sonuç hepimizi mutlu etti. Umuyorum ki bakanlığımızın da söylediği gibi bütün covid-19 tedbirlerini aynı şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Hiçbir hastalığa mahal vermeden bu süreci atlatmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.
Velilere koronavirüs tedbirleri noktasında detaylı bilgilendirme yaptıklarına değinen Bekaroğlu, “ Velilerimizin bu konuda dikkat etmelerini istiyoruz. Bulundukları çevrelerde herhangi sıkıntı yaşarlarsa bizi bilgilendirmelerini istiyoruz. Ona göre tedbir alabilmemizi kolaylaştırıyorlar velilerimiz de sağ olsunlar. İş birliği içinde güzel bir süreç yaşamaya çalışıyoruz. Sıkıntılı bir sürecin içinde güzel bir süreç yaşamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

ANAOKULLARINDA SIKI DENETİMLER UYGULANIYOR

Bu süreçte çocukları okula el dezenfektanı yaptıktan sonra aldıklarını belirten eğitimci Bekaroğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Okul içerisinde maske değişimi yapıyoruz. Çocuklarımızın yedek maskeler ile birlikte günlük maskeleri var. Sınıf sayılarımızı düşürdük. Bu süreçte sınıf kontenjanlarımızı düşürdük. 16’ya kadar çıkan sınıf mevcudumuzu artık 10 öğrenciye indirdik. Oturma düzeni planları var. Her çocuğumuzun masasında ve sandalyesinde kendi ismi yazıyor. Öğrenciler bahçe ya da çok amaçlı salonunu kullanacağı zaman maskesini takıyor. Grup olarak hareket edebiliyorlar. Covid-19 önlemleri kapsamında dezenfektan makinası aldık. Her akşam okul boşaldıktan sonra genel temizliğimizi yapıp oyuncaklarımızı, materyallerimize kadar dezenfektan makinemiz ile dezenfekte ediyoruz. Her alanımız günlük temizlik rutinlerimizin dışında da ekstra temizlenmeye başladı. Yemekhane oturma düzenimizi değiştirdik. Her çocuğumuzu yine masalarına isimlerini yazmak suretiyle oturacakları alanları belirlemiştik zaten. Aynı şekilde devam ediyoruz. Yemekhane saatlerimiz de bir değişiklik yaptık. Her grubumuza farklı yemekhane saatleri oluşturduk.Gün içerisinde çocuklarımızın 4 kez ateşlerini ölçüyoruz. Herhangi bir sıkıntı yaşarsak, izolasyon odalarımız var her katımızda. Çocuklarımızı direk oraya alıyoruz. Ailelerimizi bilgilendiriyoruz konuyla ilgili. Gelip almalarını rica ediyoruz. Hasta ya da hastalık belirtisi gösteren hiçbir öğrenciyi okulumuza kabul edemiyoruz.”

“HEPİMİZ AŞILANINCAYA KADAR, MASKE VE MESAFEYE DİKKAT EDELİM”

Türkiye genelinde ülke olarak tedbirli davranmamız gerektiğine dikkat çeken Bekaroğlu, “Sıkı tedbirlerimizi kontrollü bir şekilde uygulayıp maske ve mesafeyi ihmal etmemeliyiz. Sağlık Bakanımızın da diğer bakanlıklarımızın da söylediği şey o.Dolayısıyla burada sizin aracılığınız ile ben de bir ricada bulunayım. Maskemize mesafemize hepimiz dikkat edelim bulaşıcılık azalsın, ta ki aşı bulunup hepimiz aşılanıncaya kadar.” şeklinde çağrı yaptı.