Gaziantep'ten 312 kişilik ilk depremzede kafilesi Antalya'da! Otele yerleştiler

08.02.2023 23:42

Antalya haber... Deprem nedeniyle Gaziantep'ten tahliye edilen 312 depremzede, özel uçakla Antalya Havalimanı'na getirildi. Bazıları Kemer'deki otele götürülürken bazıları ise akrabalarının yanına gitti.

Gaziantep'ten 312 kişilik ilk depremzede kafilesi Antalya'da! Otele yerleştiler

Antalya Havalimanında Kemer ilçesine getirilen depremzedeler, Beldibi Mahallesinde bulunan Rixos Sungate Otel’de Kemer İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, İlçe Sağlık Müdürü Ceren Avanos İnce, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi tarafından karşılandı. Depremzedeler, ilk olarak otelde bulunan doktorlar tarafından sağlık taramasından geçirildi.

Kaymakam Hüseyin Çam, "İlk kafile geldi ve otelimize yerleştiriyoruz. 47 kişilik bir kafile. Bundan sonraki süreçte de kafilelerimiz gelmeye devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve talimatlarıyla özellikle deprem bölgesinden etkilenen vatandaşlarımızın, evsiz bırakılmaması adına yapılan bir çalışma. Bu bağlamda gönüllü otellerimiz var, apartlarımız var, 'ben konaklatırım' diyen vatandaşlarımız var. Kurulan kriz merkezimizin koordinasyonunda depremzede vatandaşlarımızı burada konaklatmaya başladık. Bundan sonra da devam edecek. Tabii öncelikle millet olarak çok ağır bir imtihandan geçiyoruz. Bu imtihanı başarmanın yolu bir ve beraber olabilmek. Acıları paylaşıp azaltabilmek ve rehabilite sürecini olduğunca hızlı bir şekilde atlatabilmek. Bu anlamda da 'Devlet Millet el ele' örneğini de Kemer’de yaşıyoruz. Deprem bölgesine Kemer olarak 10’un üzerinde TIR yolladık. Bununla birlikte tüm depremzedelerimize kucak açtık ve otellerimiz de konaklatmaya başlattık" dedi.

'TÜM İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR'

Depremzedelerin konakladığı otelde tüm ihtiyaçların karşılandığını ifade eden Çam, "Otelde doktorlarımız, teknik ekibimiz ve ambulanslarımız hazır bulunuyor, psikiyatri ve uzman doktorlarımız bulunuyor. Depremzedelerimiz geldiklerinde giriş yaptıktan sonra sağlık taramasından geçiyorlar ve sağlıklarıyla ilgili yapılacak hususlarda elimizden geldiğince tüm imkanlarımızı kullanıyoruz.” diye konuştu.

BOZBAŞ: DEPREMZEDELERİMİZ İÇİN HİZMET VERMEYE HAZIRIZ

Rixos Sungate Otel Genel Müdür Yardımcısı Özgür Bozbaş, "Otel olarak ülkemizin bu zor zamanlarında depremzedelerimiz için Valilik aracılığıyla konaklama sağlayacağız. Ayrıca Malatya ilimize günlük 5 bin pax yemek verebilecek sahra çadırları şu anda kuruldu. Biz bu zor zamanlarda ülkemize elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Büyük geçmiş olsun. Tekrar yaşanmaması umuduyla bütün depremzedelerimize, bütün ülkemize geçmiş olsun diyoruz.

Kaymakam Hüseyin Çam

Depremzedelerimize sağlık durumları ile birlikte kendilerini rehabilite edebilecekleri bir ortam hazırlıyoruz. 3 tane klinik odamız hazırlandı. Kendileri orada ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini alabilecekler. Yemeklerini ana restoranımızdan alabilecekler. Çocuklarımız için ayrı bir oyun salonu hazırladık, bu zor durumu atlatabilmeleri için. Elimizden ne geliyorsa biz depremzedelerimiz için hizmet vermeye hazırız. Sezona daha iyi hazırlanabilmek için oteli renovasyona almıştık. Ama bu vahim olay gerçekleştikten sonra hızlı bir şekilde kolluk kuvvetleriyle, hükümetimiz yetkilileriyle iletişime geçerek tesisimizi açtık. Personellerimiz çağırdık. Depremzedelerimize hizmet vermek için şu anda hazırız” dedi.

DEPREMZEDE SABAH SALE: KIZ KARDEŞİMİ KAYBETTİM

Üç çocuğuyla otele yerleştirilen Sabah Sale (51), yaşanan deprem felaketinde Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kız kardeşini kaybettiğini belirtti. Sale, "Kardeşimi kaybettik. Kaç gündür ateşlerde ısındık, sokaklarda bekledik. Allah’ım sabır versin evimizin camları kırıldı. Kırıklar oldu, çatlaklar oldu. Gaziantep Şehit Kamil’de, kaderimiz de varmış. Allah razı olsun Antalya'ya geldik. Bacım gitmeyeydi keşke. Gülüm, ciğerimdi o gitti. İçim yanıyor. Çocuklarımı aldım geldik, 3 çocuğum var. Allah razı olsun” dedi.

Otele ilk kafilenin ardından gelen depremzedelerle birlikte sayı bugün için 200 oldu.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Son dakika! AFAD duyurdu! İzmir'de deprem oldu

Son dakika! AFAD duyurdu! İzmir'de dep..

Son dakika! AFAD duyurdu! İzmir'de deprem oldu
Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisi açıkladı!

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve e..

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisi açıkladı!
Dün yüzde 25 artmıştı! Yeni zam için tarih verildi

Dün yüzde 25 artmıştı Yeni zam için ta..

Dün yüzde 25 artmıştı! Yeni zam için tarih verildi
Güncelle sonrası ortalık karıştı! Çoğu kişi ekranında aynı sorunu yaşadı

Güncelle sonrası ortalık karıştı Çoğu ..

Güncelle sonrası ortalık karıştı! Çoğu kişi ekranında aynı sorunu yaşadı
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024
Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabanc..

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!