Temmuz döneminde yüzde 42,35 oranında zam alan emeklilerin maaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yeniden belirleniyor. Milyonların alım gücünü iyileştirmek üzere yapılacak olan 2023 zamlarında "SSK, BAĞKUR en düşük emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak, ne zaman açıklanacak?" sorularının yanıtı için nefesler tutuldu.

ASGARİ ÜCRET ENFLASYONUN ÜZERİNDE OLDU

2023 Temmuz'a göre yüzde 54,6 oranında, Ocak ayına göre yüzde 100 oranında artışlar 8.506 TL olarak belirlenen Asgari ücret, enflasyonun üzerinde oldu. Ekonomistler yıllık enflasyon beklentilerinin yüzde 67 civarında olduğunu belirtirken, 6 aylık enflasyon beklentisi de yüzde 17 düzeyinde şekillendi. Emekli ve memur Ocak zammı ile maaşlar artacakken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı milyonları doğrudan veya dolaylı yoldan etkileyecek ve maaş zamlarını enflasyonun üzerine taşıyacak ilave artışlar için çalışmalar sürüyor.

SSK ve BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI İÇİM 5 AYLIK RAKAMLAR KESİNLEŞTİ

TÜİK Kasım 2022 enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon rakamlarındaki değişim 5 aylık enflasyon oranının yüzde 14,04 olarak gerçekleşmesini sağladı. Bu rakam SSK ve Bağ-Kur emekli zammı için 5 aylık rakamlar kesinleşti.

EMEKLİ ZAMMI İÇİN GÖZLER 3 OCAK 2022'DE

Aralık ayı enflasyon rakamlarını  3 Ocak 2023'de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıklamasının ardından SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı için yapılacak zam oranı 2023 yılının ilk 6 ayı için belirlenecek.