Düzce'de 5,9 büyüklüğünde deprem oldu! Çok sayıda yaralı var

23.11.2022 09:29

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Marmara, İç Anadolu ve Trakya bölgelerinde hissedilirken merkez üssü Düzce'de bazı binalarda çatlaklar oluştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 35 kişinin yaralandığını açıkladı.

Düzce'de 5,9 büyüklüğünde deprem oldu! Çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

GENİŞ BİR ALANDA HİSSEDİLDİ

Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Kentte bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar yaşandı, evlerdeki bazı eşyalar yere düştü. Düzce Adliyesi'nde çatıdan kopan bazı beton parçalarının yere düştüğü görüldü.

Deprem nedeniyle araçlarına yakıt almak isteyenler, akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu. Artçı sarsıntıların devam ettiği kentte soğuk hava nedeniyle battaniyelere sarılan vatandaşlar ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin merkez üssü olan Düzce'nin Gölyaka ilçesine geldi. Bakan Soylu, burada geceyi dışarıda geçiren vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Şu ana kadar 30'un üzerinde yaralı olduğu ifade eden Bakan Soylu, "70'in üzerinde bir artçı sarsıntı meydana geldi. Bunların 2'si 4'ün üzerinde. En son sanıyorum saat 06.50'de 4.3'lük bir deprem daha meydana geldi. Bu seviyelerde artı sarsıntılar olabilir, bunun için mümkün olduğunca az hasarlı veya hasarlı ya da orta hasarlı binalarda durmamak lazım. Ama şunu ifade edeyim; şu ana kadar bize ağır hasarla ilgili bir ihbar ya da bir bildirim gelmedi. Yaptığımız taramalarda da böyle bir sonuca ulaşmış değiliz. Biraz önce Düzce valimiz, belediye başkanımız, ilçe belediye başkanımız tüm arkadaşlarımızla değerlendirme ortaya koyduk. Yaklaşık 30'un üzerinde yaralı söz konusu. Daha önce verdiğimiz bilgi çerçevesinde bir yaralımız ağır. Bolu'da da atlama suretiyle leğen kemiği kırık bir yaralımız var. Herhangi bir hayati tehlikesi yok ama Düzce'deki yaralımızın hayati tehlikesi var" dedi.

'ELEKTRİKLE İLGİLİ KESİNTİLER PLANLI'

Düzce kent genelinde bazı noktalarda elektrik kesintilerinin olduğunu ifade eden Bakan Soylu sözlerine şöyle devam etti: "Depremin olduğu 04.08'den itibaren Sayın Cumhurbaşkanımıza aralıklı olarak bilgi arz ettik. Yarım saatlik süreler içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız aynı zamanda valilerimizle görüşüp illeriyle ilgili bilgileri aldılar. Biraz önce de Sayın Cumhurbaşkanımıza buraya geldiğimizde bir bilgi daha arz ettik. Bir elektrik kesintisi var, bunların önemli bir bölümü kontrollü kesintiler, mahalle mahalle, yavaş yavaş kontrollü bir şekilde veriliyor. Biraz sonra elektrikle ilgili de herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak. Tabi ki hem doğal gaz olsun hem kaçaklar olsun, birtakım fabrikalar var, bunlarla ilgili belirli periyotlarda elektrik verilmesi söz konusu" diye konuştu.

DÜZCE'DE 4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 06.50'de 4.3 büyüklüğünde, 9.45 kilometre derinliğinde bir deprem daha meydana geldi.

BİRÇOK İLDEN HİSSEDİLDİ

Düzce'de 12 Kasım 1999 depreminin yıl dönümünde sabaha karşı meydana gelen deprem geniş bir bölgede hissedildi. AFAD verilerine göre saat 04.08'de merkez üssü Düzce ili Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, başta Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

'70'İN ÜZERİNDE ARTÇI SARSINTI OLDU'

Şu ana kadar önemli bir yıkım olmadığını ifade eden Bakan Soylu, "70'in üzerinde artçı sarsıntı oldu. Vatandaşlarımıza tüm ekipler battaniye olsun, diğer kendilerinin özellikle dışarıda kalabilecek imkanları sağlayabilmek için desteklerde bulunuyorlar. Bölgelerden AFAD ekiplerimiz ile Kızılay ekiplerimiz intikal ediyor. Allah'a şükür şu anda herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor, şu anda intikal etmiş herhangi bir olumsuzluk yok. Birkaç köyde ahır yıkılması söz konusu onunla ilgili de arkadaşlarımız gerekli tespitleri yapıyorlar" dedi.

39 KİŞİ HASTANELERDE TEDAVİYE ALINDI

Düzce’de saat 04.09’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde korkuya kapılan bazı vatandaşlar, pencerelerinden ya da balkonlarında atladı. Yaralananlar, ambulanslarla ve özel araçlarla hastanelere kaldırıldı. 30 kişi Düzce Devlet Hastanesi’nde, 9 kişi ise Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde olmak üzere toplam 39 kişi tedaviye alındı.

Depremin ardından artçı depremler meydana gelirken, vatandaşlar sokakta bekleyişlerini sürdürüyor. Polis merkezinden devriyede bulunan ekiplere anonslar yapılarak, vatandaşları binaların altlarında bulunmamaları yönünde uyarmaları istendi.

DÜZCE’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ 

Düzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, okulların tatil edildiğini duyurarak, “İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim- öğretime ara verilmiştir. Hepimize çok geçmiş olsun” dedi.

BOLU VE SAKARYA’DA DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Düzce’de sabaha karşı meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından sarsıntının yoğun olarak hissedildiği Bolu ve Sakarya’da da eğitime bir gün ara verildi.

35 YARALI VAR 

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor" dedi.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 23 Nisan coşkusu başladı

Antalyada 23 Nisan coşkusu başladı

Antalya'da 23 Nisan coşkusu başladı
Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara zarar verdi! Minare külahı koptu

Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara..

Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara zarar verdi! Minare külahı koptu
Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk o..

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var
Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yar..

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor
Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı s..

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı
Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü..

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!