Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda 'koronavirüs' konuşulacak! Yeni yasaklar gelecek mi?

14.12.2020 09:18

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak kabine toplantısının gündeminde koronavirüs olacak. İşte toplantıya ilişkin detaylar...

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda 'koronavirüs' konuşulacak! Yeni yasaklar gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ana gündem maddesi koronavirüs salgını olacak.  

Toplantıda neler konuşulacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 14 günlük tabloyla ilgili kabineye kapsamlı bir sunum yapacak. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin vaka ve ölüm sayılarına etkisi, büyükşehirlerdeki son durum ve yerli aşı çalışmaları da kabinede tüm ayrıntılarıyla değerlendirilecek. Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın aktardığına göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “vaka sayısının hedefin altına düşmesiyle kısıtlamaları kaldıracağız” açıklamasıyla gündeme gelen yasakların sahaya yansıması da il ve ilçe ölçeğinde ele alınacak.

Ek yasaklar gelecek mi? 

Buna göre, ek kısıtlama kararı alınıp alınmayacağının yanı sıra bazı yasakların esnetilmesi de kabinenin en önemli gündem maddeleri arasında yer alacak. Alınan önlemlere rağmen vaka ve ölüm sayıları artış gösteren illere yönelik ek önlemlerin hayata geçirilebileceği de belirtiliyor.
Sokağa çıkma yasağının 4 gün olarak uygulanması gündeme gelen yılbaşıyla ilgili kararın da salgının önümüzdeki günlerdeki seyrine bakılarak bir sonraki kabinede verilmesi bekleniyor.

AB Liderler Zirvesi'nin sonuçları değerlendirilecek

Toplantıda AB ile ilişkiler, ABD ile yeni dönem, Libya ve Suriye’deki gelişmeler de ele alınacak. AB Liderler Zirvesi’nin sonuçlarının değerlendirileceği kabinede Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın “Türkiye, ön koşulsuz görüşmelere hazırdır” mesajının ardından Yunanistan’la ilişkilerde atılacak adımlar da masaya yatırılacak.

Toplantıda Erdoğan’ın Dağlık Karabağ zaferi kutlamaları için gittiği Azerbaycan temasları hakkında bilgi vermesi de planlanıyor.

Ayrıca Erdoğan’ın Bakü’de okuduğu şiir nedeniyle İran ile yaşanan gerilimin ardından yürütülen diplomasi trafiğinin de toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer alması bekleniyor.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto