Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından koronavirüse karşı yeni tedbirleri açıkladı.
Buna göre; yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu ve benzeri yerler faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecek.
LOKANTALARDA PAKET SERVİS VE GEL-AL SİSTEMİ
Restoran ve lokantalar Ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al sistemiyle çalışacak.DÜĞÜN, KINA GİBİ ORGANİZASYONLAR BAYRAM SONUNA ERTELENDİ
Düğün, nikah, nişan, kına, genel kurul ile toplantılar ile kapalı alanda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi.ALINAN DİĞER TEDBİRLER
- Hafta sonu sokak kısıtlaması sürerken, hafta içi sokak kısıtlaması saatleri akşam 19:00 sabah 05:00 olarak güncellendi.
- Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahate izin verilmeyecek.
- 65 yaş üstü 18 yaş altı toplu taşıma sınırlaması yeniden getirildi.
- Eğitimde sınav sürecinde olan 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışında ki tüm kademeler uzaktan eğitimle sürecek.
- Oteller sadece kendi müşterileriyle hizmet sürdürecek.
- Konaklama tesisleriyle, evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştiremeyecek.
- Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. (Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.
- Uygulama yarın akşam saati ile başlayacak.