Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz mesajı!

21.11.2020 19:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halifax Uluslararası Güvenlik Forumuna video mesajla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz konusunda diyalog ve diplomasiye açık olduğunu belirterek, "Çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Diyalog ve diplomasiye asla kapımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz'de mevcut sorunların aşılması için her zaman yapıcı tutum sergilemiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halifax Uluslararası Güvenlik Forumuna video mesajla katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde;

İş gücü piyasasından ticarete, kişisel ilişkilerden kamu güvenliğine kadar pek çok alanda salgının artçı sarsıntılarına şimdiden şahit oluyoruz. Şimdiye kadar din, dil, ırk ayrımı yapmadan 156 ülkeye ve 9 uluslararası kuruluşa destek olduk. Uluslararası toplum gerekli dayanışmayı gösteremiyor.Hepimiz güvende olana kadar hiçbirimiz güvende değiliz. Hiçbir ülkenin, günümüz dünyasında güvenlik meselelerine coğrafi uzaklık-yakınlık merceğinden bakma lüksü yoktur.

Attığımız adımlar sayesinde, 411 binden fazla Suriyeli kardeşimizin gönüllü ve güvenli bir şekilde memleketlerine geri dönmesini sağladık.
 
Türkiye olarak etrafımızdaki sorunlarla ilgilenirken asla irredantist yani yayılmacı-müdahaleci bir anlayış içinde değiliz

Libya Milli Mutabakat Hükümeti'ne sağladığımız eğitim ve danışmanlık desteği ülkenin daha fazla iç savaşa sürüklenmesini engelledi. Bugün Libya'da siyasi çözüm umutları yeniden yeşermişse bunda Türkiye'nin zamanında yaptığı müdahalenin önemi bulunuyor. 
Doğu Akdeniz'deki her türlü gelişmenin yükünü taşıyan ülkemizin doğal kaynaklar söz konusu olduğunda yok sayılmasını elbette hoş göremeyiz. AB'nin birlik içi dayanışma adı altında Doğu Akdeniz'de kendi haklarımızı, hem de Kıbrıs Türkleri'nin menfaatlerini korumak için arama ve sondaj faaliyetlerine dair ithamları tarihle, hukukla, gerçeklerle bağdaşmıyor.

'ÇALIŞMALARIMIZI AYNI KARARLILIKTA SÜRDÜRECEĞİZ'

Çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Diyalog ve diplomasiye asla kapımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz'de mevcut sorunların aşılması için her zaman yapıcı tutum sergilemiştir. NATO Genel Sekreteri'nin girişimiyle ülkemizle Yunanistan arasında NATO çatısı altında gerçekleşen ayrıştırma görüşmelerine aktif bir şekilde katılım sağladık. Sonuncusu 4.5 yıl önce gerçekleşen istikşafi görüşmeler sürecinin yeniden başlatılması konusunda mutabakata vardık.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto