Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! "Hiç endişeniz olmasın"

28.09.2022 23:19

Temmuz ayında 5 bin 500 liraya yükseltilen asgari ücretin ardından milyonların gözü yılbaşında yapılacak olan zamda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asgari ücret yılbaşında ne kadar olacak?" sorusu karşısında herhangi bir rakam telaffuz etmezken, "Hiç endişeniz olmasın" şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! "Hiç endişeniz olmasın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıtladığı sorular arasında asgari ücretle ilgili soru da vardı.

"2023'E ÇOK DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE GİRECEĞİZ"

Türkiye'nin 2023'e daha güçlü şekilde gireceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi yapmış olduğumuz asgari ücret tespit rakamlarında son tespiti aralıkta yapacağız. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, değerlendirmeleri yapıp yıl sonu itibarıyla adımları atacağız. 2023'e girerken çok daha güçlü bir şekilde gireceğiz" dedi.

"RAKAM KONUSUNDA ENDİŞE OLMASIN"

Asgari ücret rakamı konusunda endişe olmaması gerektiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir defa tereddüt etmeden asgari ücreti yükseltirken, yapılan artışın maliyeti işverenin üzerine bırakmadık, onu da biz üzerimize aldık. 2023 yılında uygulanacak asgari ücret için önümüzdeki ay asıl tespiti yapacağız. Rakam konusunda hiç endişe edilmesin" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

Şehit Polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralımıza şifalar temenni ediyorum. Polislerimiz ve bekçilerimiz kahramanca mücadele verdiler.

CHP'nin bu teröristlerden biri geçmişte gazeteci olarak savunmuş olması gündeme geldi. Devletin sözüne kulak verselerdi böyle utanılacak duruma düşmezlerdi. Ancak utanmaları yok. Yargı bunları terörist oldukları için mahkum ediyor veya tutukluyor.

Hala raporlarında bu isim duruyor, vazgeçmiş değiller. O terörist bu saldırıyı o çantasında yaptığı silah ile yaptı. Bunların yaptığı hükümet eleştirisi değil, hükümet düşmanlığı. Türkiye'ye kara çalmak için hazırladıkları uydurma raporda savundukları, bu teröristler. CHP bir mili güvenlik sorunudur. Şu an Edirne'de tutuklu mahkum olanların durumu da aynı. Diyarbakır'da suçsuz evlatlarımızı 'sokağa çıkın' sözleri ile ölümlerine neden olmadılar mı?

ABD NATO'da birlikte olduğu ülkeler arasında adil davranmıyor. Yunanistan da Türkiye de NATO'da. Biz NATO'da ilk 5'in içerisindeyiz. Hem verdiğimiz güçle, hem kara kuvvetleri ile önemli bir konumdayız. ABD'nin adalara bu kadar yüklü silah, araç, gereç göndermesi kabul edilebilir bir şey değil. Amerika'ya ve Yunanistan'a gerekli uyarıları Dışişleri aracılığı ile yaptık. BM'ye son mektubumuzu da 17 Eylül'de gönderdik. ABD bir kere Türkiye gibi müttefik bulamazsın. Burası hukuki olarak gayri askeri yerler. Uluslararası yargı yolunu tıkıyorlar. Adaları silahlardan arındırmaları şart. Lozan'a göre bu adalar özel statüye tabiler. Amerika'dan beklentimiz Yunanistan'ı yanlış hesaplara sokmaması ve uluslararası kamuoyunun manipüle edilmesine müsaade etmemesidir. Bugün MGK'dan sonra yaptığımız basın açıklaması bunları içeriyor.

Rum-Yunan ikilisinin barış ve istikrarı tehdit eden adımlarını görmezden gelen hatta teşvik eden ABD silahlanma yarışına yol açacaktır. Biz duracak mıyız? Bu adımları atıyoruz, atacağız. 40 bine yakın orada askerimiz var. Bunun dışında orada bizim silah, araç, gereç bu konularda da adımlarımızı atıyoruz. Bu son adımın da cevapsız kalmayacağını herkesin bilmesi gerekir. Silahsız olması gereken adalarda ABD Lozan'ı dinlemiyor ve böyle adımları atıyor.

ZELENSKİ, PUTİN'İ İKNA ETMEMİZİ İSTİYOR

İstisnasız olarak görüştüğüm devlet başkanları, başbakanlar olsun hepsi de şu ifadeyi kullandı: Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuğunuz her türlü takdirin üstündedir. 200 esirin takası, tahıl sevkiyatı. Putin ile yaptığımız görüşmelerde de Zelenski ile yaptığımız görüşmelerde de esir takası olayı başarılı bir şekilde sona erdi. Şu an bundan sonraki bir süreç var. Barış için umutsuz değilim ama bir anda da netice alırız dersem gerçekçi olmaz. Referandum olayı örneğin bir sıkıntı getiriyor. Keşke diplomasi yolu ile çözebilselerdi. Kırım'da da aynı olay yaşanmıştı, Putin'e çağrıda bulunmuştuk.

Zelenski, Putin'i bu konuda ikna etmemiz bekliyor. Yarın sayın Putin ile bu konuları etraflıca ele almayı düşünüyorum.

F-16 İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER

Sayın Biden, kendi düşüncesinin F-16'ları ve diğer bütün parçaları vermekten yana olduğunu söyledi. Özellikle Savunma Bakanlarının yaptığı görüşmelerde bu istikamette yanıtlar alıyoruz. 'Cumhuriyetçilerden destek alamıyoruz' gibi yanıtlar aldık. Bu ziyaretimde cumhuriyetçilerle görüşmelerim oldu. Burada bana olumlu görüşmelerim oldu. Ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylediler. 'Bu akşam döner dönmez, Türkiye'ye karşı olan tavrı olan kişi ve kişilerle görüşmeler yapacağız' dediler. Biden'ın sözünden hareketle netice bekliyoruz. Biz şu anda özellikle tahılı az gelişmiş, fakir ülkelere nasıl aktarırız bunun gayreti içinde olduk. Yüzde 80 maalesef zengin ülkelere gitti. Bu da sayın Putin'i ciddi manada rahatsız etti. Bundan sonraki süreçte umuyoruz ki fakir ülkelere gönderebilelim, neticeye varalım.

Bir nükleer savaşa gitmenin bedeli, faturası bir felaket. Bunu bırak konuşmayı, düşünmemek gerekiyor. Bunları zaten hiç gündeme getirmeden diplomasi yoluyla çözmek işin en isabetli adımı olacaktır.

Ukrayna'nın işgal altındaki bazı bölgelerindeki referandum kararı daha endişe verici. Diplomasi çabalarını zora sokuyor. Burada bir ilhak olabilir. Tanıdığım Putin, kafasına bir şeyi koyduysa bunu yapar.

Bir gece ansızın dediğimi konu odur, yapmamız gereken neyse onu gerekli ve uygun gördüğümüz anda yaparız. Bugünkü MGK metninde bunlara özellikle yer verdik.

ABD VE RUSYA MUTABAKATLARA UYMALI

Biz terörle mücadele gayretimizde bölgenin huzurunu da temin ediyoruz. Terörle mücadele tek taraflı olmaz. Karşı taraf da buna olumlu yaklaşımda bulunması lazım. ABD ve Rusya'nın vardığımız mutabakatları uygulaması gerekiyor. PKK YPG sınırımıza yakın bölgelerde hala konuşlu tatbikatlar yapıyor. Hatta Kamışlı ve çevresinde eğitim alıyorlar.

Yaptığımız briket evlere insanlar yavaş yavaş taşınmaya başladı. Alt yapısı ile her şeyi ile briket evler yaptık. Isınma noktasında da güneş enerjisi ile ısınma projesi yaptık. Biz evrensel adalet çağrımızı yinelemeye devam edeceğiz. Türkiye, vicdanın sesi olmaya devam ediyor. Birçok ülkeler tanındı ama ne kadar sürede tanındı, zaman aldı. Biz diyoruz ki KKTC'nin egemen eşitliğinin ve statüsünün teslim edilmesini istiyoruz. Bu eşitliği sağlama görevi öncelikli BM Güvenlik Konseyinin işi.

SOSYAL KONUT PROJESİ HAKKINDAKİ İDDİALAR

Kılıçdaroğlu'nun garantiye ihtiyacı varsa, dilerse bitirilmiş konutlardan da alabilir. İlk defa bu alana girmiyoruz ki, kendimizi ispatladık. Buralardan nice ihtiyaç sahibi konut aldılar. Geçen Esenler'de konut dağıtımı yaptık. Kemal Bey, bak dürüst ol, siyaset dürüstlüktür. Geçlerin başvuru sayısı 1 milyon 715 bin, 5 milyona dayanan bir müracaat var. İlk kazma 25 Ekim'de vurulacak.

1 MİLYON ARSA MÜJDESİ

Derdimizi Türkiye'nin dört bir yanında tüm TOKİ projelerinde bir defa da temelleri atıp bu işi başlatalım istiyoruz. Arsamı alır altyapı hazırsa evimi kendim yaparım diyenlere de mevcut rakamı artırarak, 1 milyona çıkararak, istiyoruz ki böyle bir imkan tanıyalım. Başvuru 5 milyona gelince bu adımı atmak için konuştuk. 1 milyon arsa fazla olabilir ama daha az olmayacak. Sosyal konut projesinde bu kadar başvuruyu ön görmemiştik. 250 bin konut ile ilgili geçen bir programda açıklamıştım, biz seçim sonrası ikinci bir etabı başlayabiliriz demiştim, şartlar bizi öyle zorluyor ki, arsaların da altyapısını yaparak verelim dedik, vatandaş kendisi yapsın. İlk etabı başlayalım, bir yandan da arsalara kendi konutunu yapsın vatandaşlar. Parasal olarak sıkıntımız yok, biz bunları yaparız.

26 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ GENÇLERİMİZİN ÜZERİNDEN KALDIRDIK

KYK yurtlarında kalan öğrencilerimize verilen günlük beslenme yardımını 65 TL'ye çıkardık, bu önemli, Yurt kapasitesi 850 bin. Temmuzda öğrenim kredisi borçlarının geri ödemelerinin sadece ana para üzerinden alınmasını da açıkladık. 26 milyar liranın üzerindeki bir yükü gençlerin üzerinden aldık. Elektrik faturalarını çiftçilere hasat sonrası ödeme imkanı getirdik.

Bu yüzyıl, Türkiye yüzyılı olacak. Dünyada durum nedir görüyorsunuz. Eğer bugün 2'den 4,6'ya büyüme yaşandıysa bu bir gerçektir. Yüzde 7 buçuk güçlü ve dengeli bir büyüme kaydettik.

ENFLASYON VERİLERİ

Şubat değil Ocaktan itibaren bu iyileşmeyi göreceğiz. Enflasyondan önce faize bakıyorum. O n0oktada şu andan itibaren oranı indirdik. Kamu bankaları başta olmak üzere faiz yüzde 12'ye indik, daha aşağı inecek. Yatırımcı, yatırım yaparken düşük faiz arar.

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM

Son asgari ücret tespit rakamını da Aralık ayında yapacağız, değerlendirmeler yapılıyor. İnşallah, yıl sonunda belli olacak. Bu konuda daha farklı daha güçlü bir şekilde 2023 yılına gireceğiz. Asgari ücreti yükseltirken tüm sorumluluğu iş verenin üzerine bırakmadık. Asgari ücret yanında tüm ücretlerin asgari ücrete kadar olan kısmın vergisini kaldırdık. Tüm çalışanlara ilave gelir avantajı sağladık. İşçileri, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında zor durumda kalmasını engellemek birinci çabamız. Asgari ücret için "asıl tespit" inşallah, aralık ayında yapılacak.

EYT'LİLERLE İLGİLİ FORMÜL

Ben Vedat Beyin alanına girmeyeyim, kendisi açıklarsa daha isabetli olur, son aşamaya geldiklerini biliyorum ama bize sunduklarında da değerlendirmelerimizi yapacağız.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıld..

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?
Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı