Binalar büyük hasar almıştı! Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı

25.02.2023 19:41

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan yıkımlar tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu. Depremde hasar gören bölgelerde yürütülen soruşturma kapsamında Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Kavak, sorgusunun ardından İslahiye Adliyesinde çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Tutuklanan Ökkeş Kavak'ın emniyetteki ifadesi de ortaya çıktı.

Binalar büyük hasar almıştı! Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Kavak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Ökkeş Kavak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklanan Ökkeş Kavak'ın emniyetteki ifadesi de ortaya çıktı.

ÖKKEŞ KAVAK TUTUKLANDI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 2 büyük depremin etkili olduğu Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde çok sayıda bina yerle bir oldu, yüzlerce kişi yaşamını yitirdi. Depremin ardından çöken binalara ilişkin savcılıklar tarafından soruşturma başlatıldı. Şu ana kadar Gaziantep genelinde çöken binalara ilişkin yürütülen soruşturmalarda gözaltına alınan 22 kişi tutuklandı, 80 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Nurdağı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu'nda görevli Yunus Kaya, perşembe günü Mersin'de yakalandıktan sonra tutuklandı. Yunus Kaya'nın, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlendi. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, gözaltına alındı.

Ökkeş Kavak, depremlerde çöken binalara ilişkin savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Kavak, İslahiye Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İŞTE ÖKKEŞ KAVAK'IN İLK İFADESİ

Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Ökkeş Kavak'ın, ilk ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği öğrenildi.

YIKILAN BİNALARLA İLGİLİ 184 KİŞİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yıkılan binalar hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında 612 şüpheli hakkında işlem yapılırken 184 kişinin tutuklandığını belirtti. Bozdağ, ayrıca deprem bölgesinde 179 kişinin hırsızlıktan 4 kişinin de yağmadan tutuklandığını açıkladı.

MÜTEAHHİTLER BİRER BİRER YAKALANIYOR

Gaziantep'te yıkılan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhiti ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay "taksirle ölüme sebebiyet verme" ve "imar kanununa muhalefet" suçlarından tutuklanmıştı.

Öte yandan Hatay'da Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun ise Karadağ'a kaçarken İstanbul Havalimanı'nda yakalanıp tutuklanmıştı.

Şanlıurfa'da depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği binanın inşaat mühendisi Osman Ekren'de tutuklananlar arasında yer aldı.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı