Bakan Pakdemirli Manavgat'taki son durumu paylaştı!

29.07.2021 02:24

Antalya haber... Manavgat ilçesindeki yangına ilişkin son durumu bildiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Henüz kontrol altına alınmamakla beraber, fazla sayıda odağın olması ve bunlarla mücadele ediliyor olması şuanda yangını tamamen kontrol altına almamız konusunda işimizi zorlaştırıyor” açıklamasını yaptı. Pakdemirli, akşam saatlerinde 600 dönüm olarak gördükleri alan zararının 3-4 misline çıkabileceğini kaydetti.

Bakan Pakdemirli Manavgat'taki son durumu paylaştı!

Antalya haber...  Manavgat ilçesinde devam eden yangını yerince incelemek üzere bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’deki şuanda aktif olan yangınlarla ilgili bilgiler verdi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Pakdemirli, Adana’da 3 yangın olduğunu ve bunlardan Kozan’daki yangının büyüme ihtimali olduğunu, Mersin’de 80 kilometre hızla giden bir yangın olduğunu ve bazı bölgelerin tahliye edildiğini kaydetti. Pakdemirli, Manavgat’taki yangının da henüz kontrol altına alınamadığını bildirdi.

“704 PERSONEL MÜDAHALE EDİYOR”

Yangınlara ilişkin bilgiler vermeye devam eden Pakdemirli, “Adana yangınlarımızın hepsine 186 arazöz, 744 personel, Mersin’deki yangınlara 90 arazöz 160 personel, Antalya Manavgat yangını 200 arazöz 800 personel olmak üzere 476 arazöz, bin 704 personel, şuanda hali hazırda yangınla mücadele diyor” dedi.

“FAZLA SAYIDA ODAK İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR”

Antalya Manavgat yangınının henüz kontrol altına alınamadığını aktaran Pakdemirli, “Fazla sayıda odağın olması ve bunlarla mücadele ediliyor olması şuanda yangını tamamen kontrol altına almamız konusunda işimizi zorlaştırıyor. Tabi ki burada önceliğimiz yerleşim yerleri olduğu için, ormanlık alanda henüz tam anlamıyla yangın kontrol altına alınamamış durumda. Zarar gören vatandaşlarımız, dumandan etkilenen vatandaşlarımız vardı. Bunların çoğu hastanelerden taburcu edildi. 5-6 kadar vatandaşımızı da ziyaret ettik. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Can kaybının olmaması bizim açımızdan teselli edici” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

“VATANDAŞLARIN İHTİYAÇ EKSİKLİĞİ YOK”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Pakdemirli, şuanda sahada yemek, su ya da konaklama gibi ihtiyaç eksikliğinin söz konusu olmadığını vurguladı. Var olan ve sunulan ihtiyaç giderlerinin vatandaşlara sunulduğunu, konaklama konusunda ise yine vatandaşların akrabalarının yanlarına gitmek istediğini belirten Pakdemirli, “Kümelenmiş Kızılay’ın ya da AFAD yardımı bekleyen bir vatandaş yok. Evlerinden tahliye olan vatandaşlarımıza sunulan yurtlar ve kalış imkanlarında yüzde 90’dan fazlasının reddedildiğini ve vatandaşların kendi imkanlarıyla kaldığını görüyoruz” ifadelerini kaydetti.

“3-4 MİSLİNE ÇIKACAĞINI GÖRÜYORUZ”

Bakan Pakdemirli, şuana kadar zarar gören alanla ilgili bir soruya da “Akşam saatlerinde 600 hektar kadar zarar tespit ettiklerini ancak 3-4 misline çıkacağını görüyoruz. Oturup bunların hepsini hasar tespitleri yapıldıktan sonra ve soğutma faaliyetleri bittikten sonra ancak söyleyebiliriz. Bu ölçümlerde genelde yangından birkaç hafta sonra çıkar” yanıtını verdi.

“ÇIKIŞ NEDENİYLE İLGİLİ ŞUA NETLİK KAZANAN BİR DURUM YOK”

Yangının çıkış nedeninin kolluk kuvvetleri tarafından araştırıldığını da sözlerine ekleyen Pakdemirli, “Netlik kazanan bir durum yok. Netlik kazandığı zaman paylaşırız ama şuanda birincil amacımız yangın ve yangınların söndürülmesidir. Akabinde gerekli açıklamalar ilgili merciler tarafından yapılacaktır” diye konuştu.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: İHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü