Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.
Sınır bölgesinde sahra hastaneleri oluşturulduğunu belirten Koca, "Kum ve Meşhed geçmişi olanları 14 gün sınır ve sınıra yakın bölgede tutmak, ülke içine almamak yeni yaklaşımımız. Kum ve Meşhed öyküsü ve teması olanları mutlaka karantinaya alıyoruz." dedi.
Koronavirüs vakalarının gizlendiği iddiasına ilişkin Bakan Koca, "Tedavi zincirini bırakıp,'Sonucunuz negatif, gidebilirsiniz' mi denecek? Böyle bir şey olabilir mi? DSÖ'den bir şeyi gizleyebilir misiniz? Gizlediğinizde bir daha dünyada bir yeriniz olabilir mi?" ifadesini kullandı.
Koca, "İran'dan gelen hiçbir yolcumuzun sonuçlarının pozitif olmadığını, hepsinin negatif olduğunu çok rahat söyleyebiliriz." dedi.
GÜNDEM
Yayınlanma: 26 Şubat 2020 - 10:56
Bakan Koca Corona virüsünden nasıl korunulacağını tek tek anlattı!
Sağlık Bakanı Koca, koronavirüse karşı alınan tedbirlere ilişkin, 'Herkesin maske kullanmasına gerek yok ama gribi olan, soğuk algınlığı belirti ve bulguları olanlar bulaştırmamak üzere maske kullanmalı.' dedi.
GÜNDEM
26 Şubat 2020 - 10:56
İlginizi Çekebilir