Bakan Koca Corona virüsünden nasıl korunulacağını tek tek anlattı!

26.02.2020 10:56

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüse karşı alınan tedbirlere ilişkin, "Herkesin maske kullanmasına gerek yok ama gribi olan, soğuk algınlığı belirti ve bulguları olanlar bulaştırmamak üzere maske kullanmalı." dedi.

Bakan Koca Corona virüsünden nasıl korunulacağını tek tek anlattı!

Sağlık Bakanı Fahrettin KocaAnadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.

Sınır bölgesinde sahra hastaneleri oluşturulduğunu belirten Koca, "Kum ve Meşhed geçmişi olanları 14 gün sınır ve sınıra yakın bölgede tutmak, ülke içine almamak yeni yaklaşımımız. Kum ve Meşhed öyküsü ve teması olanları mutlaka karantinaya alıyoruz." dedi.

Koronavirüs vakalarının gizlendiği iddiasına ilişkin Bakan Koca, "Tedavi zincirini bırakıp,'Sonucunuz negatif, gidebilirsiniz' mi denecek? Böyle bir şey olabilir mi? DSÖ'den bir şeyi gizleyebilir misiniz? Gizlediğinizde bir daha dünyada bir yeriniz olabilir mi?" ifadesini kullandı.

Koca, "İran'dan gelen hiçbir yolcumuzun sonuçlarının pozitif olmadığını, hepsinin negatif olduğunu çok rahat söyleyebiliriz." dedi.

'Kişisel hijyen ve el yıkama çok önemli'

Koronavirüsün grip gibi bulaştığını, özellikle şu dönemde kişisel hijyen ve el yıkamanın çok önemli olduğunu belirten Koca, şöyle konuştu:

"Herkesin maske kullanmasına gerek yok ama gribi olan, soğuk algınlığı belirti ve bulguları olanlar bulaştırmamak üzere maske kullanmalı.

Özellikle sağlık personelinin teması sebebiyle ciddi korumaya alınması gerekiyor, bütün tedbirlerle hizmeti sürdürüyoruz.

Eninde sonunda bize de gelebilir demiyorum, bize de gelme durumu her an olabilir. Çünkü komşumuz İran'da ciddi bir salgın var."

Koca, "Hava sıcaklığının artmasıyla bu salgının azalacağı yönünde dünyada, DSÖ'de ve bizim Bilim Kurulu'nda bir kanaat söz konusu." dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto