Asgari ücret yükseliyor mu? Bakan Bilgin'den önemli açıklamalar

16.03.2023 19:48

Deprem bölgesinde asgari ücret 11 bin 759 TL'ye yükselecek mi? Daha önce deprem bölgesi için asgari ücrete dair gündeme getirilen çalışmalara ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin, deprem bölgesindeki iş gücü kaybının önlenmesi için işveren sigorta priminin devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi maaşına, işin ücretine eklenmesi yönündeki çalışmayı son aşamaya getirdiklerini söyledi.

Asgari ücret yükseliyor mu? Bakan Bilgin'den önemli açıklamalar

Deprem bölgesinde asgari ücrete yönelik çalışmalara ilişkin Bakan Bilgin'den önemli bir açıklama geldi. İşveren sigorta priminin doğrudan doğruya devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi maaşına, işin ücretine eklenmesi konusunu dile getiren Bakan Bilgin, bu çalışmada son aşamaya gelindiğini duyurdu.

Malatya'daki temasları kapsamında 1. OSB'de bir cam fabrikasında sanayicilerle buluşan Bakan Bilgin, burada sanayicilerin, üretimin artırılmasına ve işçilerin durumuna yönelik taleplerini dinledi.

Bakan Bilgin, yaptığı konuşmada, depremlerin sanayi kuruluşlarına da tahribat verdiğini, yeni sorunların ortaya çıktığını, depremin acılarını hafifletmenin yolunun ise dayanışmadan geçtiğini söyledi.

"İŞVERENİN VERDİĞİ PAYIN İŞÇİ MAAŞINA EKLENMESİ..."

Üretimin başlamasının hayatı da normalleştireceğini söyleyen Bilgin, şöyle konuştu:

"İlk aşamadaki sorun, iş gücü kaybı. Yani çalışan insanların, iş gücümüzün başka şehirlere gitmesi ve üretimin ihtiyaç duyduğu emeği organize edememesi. Bu konuda bizim zaten bir hazırlığımız var, onu çeşitli vesilelerle duyurdum. Çalışanlarınızın aldığı asgari ücretin üstünde onlara bir destek vermek. Bu, işveren sigorta priminin doğrudan doğruya devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi maaşına, işin ücretine eklenmesi. Bu çalışmamızı son aşamaya getirdik. İlgili kuruluşlarla, Maliyeyle, diğer kurumlarla bitirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız."

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Kısa çalışma ödeneğinin de devreye sokulduğuna değinen Bilgin, bunun iş organize etme kabiliyetinin ve bölgeden emeğin uzaklaşmasının önüne geçilmesinde katkısının bulunduğunu dile getirdi.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Kendinizi çok stresli mi hissediyorsunuz? İşte stresi azaltmanın yolları...

Kendinizi çok stresli mi hissediyorsun..

Kendinizi çok stresli mi hissediyorsunuz? İşte stresi azaltmanın yolları...
Vücutta bir gram ödem bırakmıyor! Bu içecek karışımlarını mutlaka deneyin

Vücutta bir gram ödem bırakmıyor Bu iç..

Vücutta bir gram ödem bırakmıyor! Bu içecek karışımlarını mutlaka deneyin
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da! İftar sonrası depremzede vatandaşlarla sohbet etti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da!..

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Antalya'da! İftar sonrası depremzede vatandaşlarla sohbet etti
Rusya’dan dikkat çeken açıklama: Nükleer kıyamet yaklaşıyor!

Rusya’dan dikkat çeken açıklama: Nükle..

Rusya’dan dikkat çeken açıklama: Nükleer kıyamet yaklaşıyor!
Galatasaray'da bir rüya gerçek mi oluyor? İlkay Gündoğan transferi için resmi açıklama geldi!

Galatasaray'da bir rüya gerçek mi oluy..

Galatasaray'da bir rüya gerçek mi oluyor? İlkay Gündoğan transferi için resmi açıklama geldi!
Antalya'da hava durumu! Hafta sonunda hava nasıl olacak 25.03.2023

Antalya'da hava durumu! Hafta sonunda ..

Antalya'da hava durumu! Hafta sonunda hava nasıl olacak 25.03.2023