Dünya Sağlık Örgütü’nün Covid-19’un bir laboratuarda mı üretildiği konusunda yaptığı araştırmanın sonucu ABD basınına sızdı. Pandeminin kökenlerini araştıran Dünya Sağlık Örgütü'nden bir uzman ekibi, Çarşamba günü Çin'in Wuhan kentinde, koronavirüs hakkındaki birkaç teorinin odak noktası olan bir araştırma merkezini ziyaret etti. Dünya Sağlık Örgütü bilim adamları, koronavirüs araştırmalarıyla bilinen son teknoloji ürünü bir laboratuvara ev sahipliği yapan Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün merkezindeki personel ile bir araya geldi.

DOĞAL DÜNYADA ORTAYA ÇIKMIŞ

Trump yönetimi, virüsün Çin'deki hükümet tarafından işletilen bir laboratuvardan sızmış olabileceğine dair doğrulanmamış teoriyi savunduğu için, geçen yıl enstitü tarafından iddialar incelemeye alınmıştı. Çoğu bilim adamı, koronavirüsün büyük olasılıkla doğal dünyada ortaya çıktığı ve hayvanlardan insanlara yayıldığı konusunda hemfikir. DSÖ ekibinin uzmanlarından biri olan Peter Daszak, Çarşamba günü Wuhan enstitüsündeki araştırmayı ve görüşmeyi samimi olarak açıkladı. Bu çalışmanın sonucunda virüsün doğal dünyada ortaya çıktığı ve hayvanlardan insanlara bulaştığı kesinleşti.

VİRÜSÜN BU TİPİYLE İLGİLİ HİÇBİR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ

DSÖ ekibinin tanıştığı kişilerden biri, yarasalarda bulunan korona virüslerle ilgili çalışması nedeniyle Çin'in "Yarasa Kadını" olarak bilinen Shi Zhengli idi. Haziran ayında, Scientific American ile yapılan bir röportajda Dr. Shi, virüsün laboratuvardan sızmış olabileceğine dair ilk korkularını dile getirmişti. Daha sonra yapılan kontroller, gen dizilerinin hiçbirinin personelin üzerinde çalıştığı virüslerle eşleşmediğini gösterdi. Dünya haberleri- Tüm İl ve İlçelerden Son Dakika Dünya haberleri Dünya haberlerini hızlı ve tarafsız bir şekilde MYGazete.com'da bulabilirsiniz. Son dakika Dünya haberleri son dakika gelişmeleri anında tüm detaylarıyla bu sayfada... Dünya haberleri - Dünya sayfasından takip etmek için tıklayın..