Antalya'daki AHD üyelerinden Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına sert tepki

22.10.2020 22:44

Antalya'daki Azerbaycan Halklar Dostluğu Derneği, Ermenistan'ın Azerbaycan'da sivillere yönelik saldırısını kınama amacıyla basın açıklaması ve araçlardan oluşan konvoy düzenledi. 

Antalya'daki AHD üyelerinden Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına sert tepki

Azerbaycan Halklar Dostluğu Derneği üyeleri Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla Konyaaltı Dostluk Parkı'nda buluştu. Programda her iki devletin milli marşları seslendirildikten sonra AHD Derneği üyesi Elvira Samedova programın amacı hakkında bilgi verdi.

Azerbaycan'nın milli şarkısı (mahnısı) olan ''Sarıgelin'' AHD derneğinin ses sanatçısı Lamiye Novruzovan'ın tarafından seslendirildi.

AHD Yönetim Kurulu Başkanı Lale Hesenova

Açılış konuşmasını yapan AHD Yönetim Kurulu Başkanı Lale Hesenova, burada yaptığı açıklamada, ''İçinden geçtiğimiz süreç öyle bir süreç ki bir gözümüz sevinçten ağlarken diğer gözümüz kederden ağlıyor. Artık yaklaşık 30 senedir Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarımızı şimdi Baş Komutanımız, Sn. Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev'in güçlü siyaseti ve şanlı Azerbaycan ordusunun kahramanlığıyla geri alıyoruz. Karabağımıza bağımsızlık kazandırıyoruz. Fakat düşmanlarımız bizim bu haklı davamıza dayanamayarak sivillerimize saldırıyor. Yıllardır bölgede barış ve istikrarın sağlanması maksadıyla ateşkes rejimine uygun davranan Azerbaycan demokratik, dünyevi, üniter bir devlet yapısına sahip olduğunu her adımda göstermiş oldu" dedi.

"SAVAŞ HERKESLE YAPILIR AMA BARIŞ ŞEREFLİ İNSANLARLA"

Gence'de sivillere yönelik saldırıyı eleştiren AHD Yönetim Kurulu Başkanı Lale Hesenova konuşmasını şöyle sürdürdü;  "Daha kaç gün öncesinde hümaniste ateşkes anlaşması yapıldı. Fakat Ermenistan anlaşma saatinden itibaren Gence şehrinde sivillere yönelik saldırı gerçekleştirdi. Ne deyiştir Yavuz Sultan Selim, 'Savaş herkesle yapılır ama barış şerefli insanlarla'.  Bu eylemiyle 1949 yıl bütün devletlerin taraf olduğu Cenevre Sözleşmesi'ni de ciddi şekilde ihlal etti" şeklinde konuştu.

AHD Yönetim Kurulu Başkanı Lale Hesenova konuşmasını şöyle sürdürdü: "BMGK 1993 yılında Karabağ konusunda çıkarmış olduğu 4 kararnamesi de bu şekilde yıllardır ihlal adilmektedir. Ama BMGK, AGİT ve benzeri uluslararası teşkilatlar Ermenistan'ın bu hukuksuzluğuna hala göz kapatmaktadırlar. Bu zor süreç içerisinde yanımızda olan yüce Türk milletine başta Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Savunma Bakanımız Hulusi Akar'a ve aynı zamanda siyasi partilere başkanlığını yaptığım Azerbaycan Halklar Dostluğu Derneği adından, halkım ve milletim adından teşekkür ediyorum. Sn. Cumhurbaşkanımızın cümlesiyle dersek, 'Azerbaycan'nın bu haklı davasında dünyayı yanında yer almaya çağırıyoruz'. Azerbaycan'dan uzakta yaşasak da her zaman Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev'i, yüce ordumuzu her daim desteklemekteyiz."

 Başkan Lale Hesenova, konuşması sırasında şehitleri, yaralıları anarak, Haydar Aliyev'in söylediği bir cümleyi tekrarladı, ''Biz Karabağ'ı alacağız ama buna biraz sabır lazım. Bizim sesimiz artık gür olmalıdır, artık yıllardır yaşadığımız utanç hissini omuzlarımızdan atıyoruz, Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev'e ve şanlı ordumuza bu yolda güç kuvvet dilerim'' dedi.

"SABIRLA BEKLEDİM"

Karabağ'ın Laçın ilçesi doğumlu Azerbaycanlı İşadamı Elnur Malikoğlu Ermenilerin Laçın ilçesinde yaptıkları vahşice saldırıların şahidi olarak konuşmasına devam etti. Malikoğlu konuşmasında, 'Artık yaklaşık 30 sene oldu ve her zaman bir gün Karabağ'ın işgalci Ermenistan'dan geri alınacağı günleri sabırla bekledim' dedi. 

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Ahmet Özbay, konuşmalarında her zaman Azerbaycanı, Azerbaycanlı gardaşlarını desteklediklerini, Azerbayca'nın haklı davasında yanında olduklarını vurgulayarak Ermenistan'ın sivillere haince saldırısını şiddetle kınadılar.

DESTEK KONVOYU DÜZENLENDİ

Konuşmalar esnasında sık sık 'Karabağ bizimdir bizim olacak'', ''Dönmez geri Türk askeri'', '' En büyük asker bizim asker'', '' Ahıradek kovacağız...''  sloganları seslendirildi. Konuşmaların ardından destek konvoyu Konyaaltı Dostluk Parkı'ndan hareket ederek, Sarısu Piknik Alanına kadar sloganlar eşliğinde hareket etti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto