2 Rus kadın, yüzlerce insanı öldüren Corona virüs karantinasından kaçtı!

14.02.2020 09:11

Çin'in Hainan eyaletine tatile gidip döndükten sonra hastalık semptomları göstermeye başlayan 2 Rus kadın, hastanedeki karantinadan kaçtı.

2 Rus kadın, yüzlerce insanı öldüren Corona virüs karantinasından kaçtı!

Çin'in tropikal bir bölgesi olan Hainan'dan dönen 2 Rus kadın geçtiğimiz gün karantinaya alındı. Rus kadınlardan birisi hastane penceresinden atladı ve diğeri ise elektronik kilidi devre dışı bırakarak kaçtı.
Kadınlardan biri 32 yaşındaki Alla Ilyina. Alla, Hainan'dan St.Petersburg'a döndükten sonra boğaz ağrısı ile indi, hemen hastaneye kaldırıldı.

24 saat müşaade altında tutulacağı sonra serbest bırakılacağı söylendi. Ertesi gün yapılan koronavirüs testi negatif çıktı. Bunun üzerine 2 test daha yapıldı ve bunlar da negatif çıktı.

Koronavirüs enfeksiyonu taşımamasına rağmen hastanede zorla tutulan kadın sinirlendi ve kaçmanın yollarını aradı.

Alla, sağlık personeli nöbet değişim esnasında, manyetik kilidi kısa devre yaptırdı ve kapıyı açıp kaçtı.Alla, Moskova Times'a nasıl kaçtığını çizerek anlattı ve "Anayasamız özgürlüğü garanti eder. Neden bir hastane kafesinde kalmam gerektiğini anlamıyordum. Her üç test de tamamen sağlıklı olduğumu gösterdi, neden karantina cehennemini yaşayayım" dedi.

Hukukçu Svetlana Savinova ise, "Enfeksiyonla ilgili hiçbir belirti yoksa, testlerin hepsi olumsuzsa, doktorların hastayı karantinada tutma konusunda yasal bir hakkı yoktur, bu istem dışı gözaltına alma ve görevi kötüye kullanma olarak kabul edilir" dedi.Hastaneden kaçan bir diğer kadın ise Guzel Neder idi. Ailesiyle birlikte Hainan'a tatile giden kadın, ülkesi Rusya'ya geri döndükten sonra koronavirüs endişesiyle hastaneye başvurdu.Çocuğunun ateşinin yükselmesi nedeniyle koronavirüse yakalanmış olabileceğini düşünen Guzel Neder, hastaneye yatırıldı.Guzel Neder, oğlunun da koronavirüse yakalanmış olabileceğini reddetti ve hastane penceresinden kaçtı.11Hastaneden evine döndükten sonra Instagram'da bikinili bir fotoğrafını paylaşan kadın, "Novosibirsk'teki hastaneyi terk etmeye karar verdim çünkü 'test yaptırdıktan sonra iki saat içinde haber almazsanız endişelenmenize gerek yok' demişlerdi." açıklamasında bulundu.

Beş gündür hastanede olduklarını söyleyen kadın, endişenmesini gerektiren bir durum olmadığını düşündüğü için evine geri döndüğünü söyledi. "Eğer çocuğum hasta olsaydı kaçar mıydım?" diyerek isyan eden kadın, "Virüse yakalansa oğlumu nerede tedavi ederdim, evde mi? Böyle bir risk alır mıyım? Oğlum gayet sağlıklıydı, sadece doktorlar bizi gereksiz yere karantinada tutmak için süreci uzatmaya çalıştı." dedi.

Ancak kadın, daha önce ambulansı arayarak oğlunun ateşi olduğunu söylemişti. Guzel Neder ve oğlu, beş gün hastanede kaldıktan sonra, hastanenin hijyenik olmamasından şikayet ederek kaçtı.Neder ayrıca, salgının sıfır noktası olan Wuhan'dan gelmediğini, tatile Çin'in Hainan adasına gittiğini, bu nedenle de karantinada tutulmasına gerek olmadığını iddia etti. Polis ekipleri, Guzel Neder'in evine giderek kendisiyle görüştü ancak olayla ilgili tutanak tutulmadı.Özellikle Rus turistlerin uğrak noktası olan Hainan adası, Çin'in tropik bir bölgesi. Rusya'da şimdiye kadar yalnızca 2 koronavirüs vakası tespit edildi. Ancak sağlık görevlileri salgının yayılmasını önlemek için önemli adımlar attı. Çin'den dönen yüzlerce insan, önlem amaçlı hastaneye yatırılarak karantina altına alındı. Ancak karantinaya alınan vatandaşlar bu durumdan hiç memnun değil.

Kaynak: sondakika.com

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto