Tıpkı 35 yıl önce ortaokul yıllarında mesleğe ilk adımımı attığım günlerdeki gibi bugün içim kıpır kıpır, heyecandan dizlerim ellerim titriyor.

Kolay değil, onca yıl bordrolu çalışıp yıllar sonra vergi insanı olmak, kendi işine yönelmek...  

30 yılı aşkın Tercüman, Akşam ve Sabah gibi çeşitli kurumların Antalya Bölge Temsilciliğini yapmaya çalıştım. Kendi tabirimle profesyonel medya yöneticiliği, bordrolu eleman jübilesini yaptığım Sabah’tan ayrıldıktan sonra, iş teklifleri almadım mı, elbette aldım.

Aslında mesleği tamamen bırakmak üzere ayrılmıştım Sabah’tan…

SSK emeklisiyim, elbette çalışma hayatı için yaşımız genç, henüz oyundan düşmedik, elimiz ayağımız tutuyor çok şükür. Eş dost, "Bir kitaplık tecrübe, onca yıllık birikim deneyim boşa gitmemeli. Tam da tecrübe ve mesleki birimin zirvesindesin, senin medyada devam etmen gerekiyor" diye telkinlerde bulunması  MY GAZETE´yi ortaya çıkardı.

Düşündüm taşındım, günlerce uykularım kaçtı… Ne yapmalıydım, bir kurumda mesleğe devam mı, yoksa kendi işimizi yapmak mı? Bana kimse gücenmesin darılmasın ama artık Sabah’tan sonra yeninden bir kuruma gidip yöneticilik yapmak gözümü çok korkuttu. 

Mesleki anlamda son yıllarda yaşadığımız travma nasıl atlatılır, nasıl hayata döner  komaya giren Türk medyası, bilmiyorum ama bildiğim benim de içinde olduğum Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Konfederasyonu gibi önemli mesleki örgütlerin bu konuda çalışıyor olduğudur.

NEW WORLD MEDİA (Yeni Dünya Medya) adında kurduğumuz medya şirketi bünyesinde bugün yayın hayatına başlayacak olan MY GAZETE ile ilgili sosyal medyada, “Neden gazetenin adını Türkçe değil de İngilizce koydunuz?” şeklinde eleştiri ve sorunlar geldi.

Aslında evet  MY GAZETE  bir nevi İngilizce,  “benim gazete” demek. İsimler  üzerinde işin uzmanlarıyla uzunca bir zaman çalıştık. Öyle bir isim bulmalıydık ki o isim hem global bir marka olabilmeli, hem de amaca uygun olmalıydı. Her şeyin avucumuzun içinde minicik bir cihaza sığdığı vahşi dünyada adınızın İngilizce veya başka bir dilde olmasının ne önemi var mı? Gelen tepkilere bakarsak elbette var, böyle düşünüyor olanlara da saygılıyım.

Antalya’dan tüm dünyaya açılan bir medya markası hayal edince karşımıza, evet, İngilizce - Türkçe karışımı bir isim, “benim gazete” adı ortaya çıktı. Aslında “MY” aynı zamanda adım - soyadımın da baş harflerini taşıyor olması bu isme yöneltti bizi. Tek amacım iyi bir isim bulmak, medya da sadece Antalya´da sınırlı kalmayan bir medya markası yaratmaktı. Tekrar söylüyorum isim ne olursa olsun markayı marka yapacak olan sizlersiniz. Siz bizi okudukça hatalarımızı yüzümüze söyledikçe biz kendimizi düzelteceğiz, marka yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz.

MY GAZETE´nin, yaptığı, yapacağı doğru, güvenilir ve tarafsız habercilik medya da kaybolan güven duygusunun teğminine katkı sağlayacaktır.

Son yıllarda her önüne gelenin "internet"dahil gazeteciliğe soyunması karşımız da özellikle mesleğini, işini doğru yapanlar için tehlikeli bir canavar gibi duruyor. Elbette bunlarla da mücadele etmekten kaçınmayacağız.  

Netice olarak siz değerli okurlarımızdan ricamız ismimizden çok gazetenin içeriğine, haberlere, sunduğumuz hizmete bakmanızı öncelikle bizi bu yönümüzle değerlendirmenizi bekleriz.

Bu gazete sizin.  

Sizin sesiniz, gözünüz kulağınız olacak.

Doğruları yazacak.

Haklının yanında haksızın karşısında olacak.

Objektif gazetecilik yapacak.

En önemlisi de işini, haberciliğini ÖZGÜRCE  yapacak.

İşte MY GAZETE bu heyecanla, iyi niyet ve emekle yola çıktı. İşimizin kolay olmadığını biliyorum. Tam 5 aydır içerik, kurumsallaşma ve teknik çalışma yapıyoruz. Hazır bir haber portalı satın alıp az bir maliyetle evimizden de bu işi yapabilirdik. www.mygazete.com.tr ve www.mygazete.com  aylardır yapılan bir çalışmanın, emeğin ürünü olarak karşınızda. Eksiğimiz yok mudur, elbette vardır. Siz eleştirecek, eksiklerimizi söyleyeceksiniz, biz de onları gidereceğiz.

Yine sıkça sorulan sorulardan biri “Ortağın kim, arkanda kim var?” Net olarak söylüyorum, arkamızda manevi desteği her şeyin üzerinde olan dostlarımız var. Ortağımız, okurlarımız ve tüm sevenlerimizdir. Bize gönlünü yüreğini açan, güvenen herkestir.

MY GAZETE markasının doğuşuna katkı sağlayan çözüm ortaklarımıza, omuz veren sevenlerimize ve ekip arkadaşlarıma şükran borçlu olduğumu biliyorum.

Proje ve hayallerimizin MY GAZETE ile sınırlı olmadığını da bilmenizi istiyorum.

Teşekkürlerimizle…