Kaş’ta turizme ihanet iddiası: Doğa katledilerek gece kulübü yapılıyor

17.05.2021 00:04

Antalya’nın Kaş ilçesinde 2 villayla takas edilen kaymakamlık konutu ve lojmanlarla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından özel bir sektöre satılan iki villanın arasının kapatıldığı ve kaçak bir otel haline getirildiği öne sürüldü. Öte yandan, otelle ilgisi olmayan kayalıkların üzerine bir de kaçak bir gece kulübü inşa edildiği iddia edildi.

Kaş’ta turizme ihanet iddiası: Doğa katledilerek gece kulübü yapılıyor

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, daha önce de medyada yer alan, turistik Kaş ilçesindeki satış olayını köşesine taşıyarak, “KAŞ doğa gönüllüleri yazıyor: Antalya’nın Kaş’ını, Çukurbağ Yarımadası’nı koruyalım. Atalente Oteli, ayrı ayrı iki villanın aralarının tamamı kapatılarak ‘kaçak’ yapı haline getirildi. İnsan kendi otelini nasıl ‘usulsüz’ hale getirebilir? Yerel gazeteler yazıyor, hiç kimseden ses yok. Bütün bunlar yetmiyor gibi otelle ilgisi olmayan kayalıkların üzerinde doğa katledilerek gece kulübü yapılıyor. Kanun ve nizam dışı, ruhsatsız, kaçak inşaat çalışmalarına denizin dibinde de devam edilmektedir. Kaçak olarak yapılan bu ‘inşai’ faaliyetin acilen durdurulması gerekmiyor mu?” ifadelerini kullandı.

İŞTE O VİLLALARIN TAKASI VE SATIŞ SÜRECİNDE YAŞANANLAR

Kaş ilçesindeki kaymakamlık konutu ve kamu personelinin kaldığı lojmanlar Çukurbağ Yarımadası’ndaki iki villa ile takas edilmişti. Antalya YİKOB tarafından yürütülen takas işleminin ardından villalardan birinin devlet büyüklerini ağırlamak için Antalya Valiliği’ne, diğerinin ise Kaş Kaymakamlığı için ayrılması planlanmıştı. Antalya’nın Kaş ilçesindeki kaymakamlık konutu ve personel lojmanlarını geçtiğimiz yıl iki lüks villa ile takas eden Antalya YİKOB, yarım milyon lira harcayıp tadilat yaptırdığı villaları gelen tepkiler üzerine satışa çıkaracağı iddia edilmişti. Antalya’nın Kaş ilçesindeki Kaymakamlık konutu ve kamu personeli lojmanlarının Çukurbağ Yarımadasında bulunan iki lüks villa ile takas edilmesi kamuoyunun tepkisini çekmişti. Kamu zararına yol açıldığı eleştirilerine neden olan villa takasının ardından yaklaşık 500 bin liralık tadilat işlemine başlanan iki lüks villadan birinin Antalya Valiliği, diğerinin ise Kaş Kaymakamlığı tarafından kullanılması planlamıştı. Ancak gelen tepkilerin ardından Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) villaların kullanılmasından vazgeçti ve satışa çıkarma kararı aldı. Valilik tarafından İçişleri Bakanlığı’ndan villaların satışa çıkarılması için izin istedi. Vali’nin imzasıyla gönderilen yazıda, “Her ne kadar tadilat işlemlerine 15. 12. 2020 tarihinde başlanılmış olsa da tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden korona virüs salgınında Başkanlığımız ekonomisine etkilerini azaltmaya ve 2021 yılı bütçesi göz önünde bulundurularak görülen lüzum üzerine satılması ve gelirinin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca kullanılması düşünülmektedir” denildiği öne sürülmüştü.

LOJMANLAR 8 MİLYON, VİLLALAR 6,8 MİLYON TL.

Kaş ilçe merkezinde yer alan Kaymakamlık konutu ve kamu lojmanı, 1314 metrekare araziye sahipti. Kaş ilçe merkezinde yer alan Kaymakamlık konutu ile kamu personelinin kullandığı 6 daireden oluşan 1314 metrekare arazisi bulunan 3 katlı lojman binası, “eski ve yıprandığı” gerekçesiyle Çukurbağ Yarımadası’nda bulunan 1289 metrekare arazi üzerindeki iki lüks villa ile takas edildi. Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yürütülen çalışma kapsamında kamuya ait taşınmazlara 8 milyon TL, takas edilen villalara ise 6.8 milyon TL değer biçildiği ortaya çıktı.

12 MİLYON LİRA TEKLİF VERİP SONRA VAZGEÇEN İŞADAMINA SATILDI

Bu arada Kaş’ta Ş.Y. adındaki inşaat firması sahibinin Kaymakamlık konutu ve lojmanı için 12 milyon TL teklifte bulunduğu ancak bir süre sonra teklifini geri çektiği öğrenildi. Ancak takasın ardından kamu taşınmazlarının 8 milyonluk takas bedeli üzerinden 12 milyon TL teklif verip sonra da geri çeken kişiye satıldığı ortaya çıkarken, devlete ait arazi ve lojmanların değerinin takas işleminin yapıldığı dönemde 13,5 milyon, iki villanın ise 4,5 milyon lira değerinde olduğu iddiası da gündeme geldi. O dönemde bir siyasi partinin Antalya İl Başkanı basın açıklaması yaparak, Kaş’ta yaşanan bu olaylara tepki gösterdi ve kamu zararı oluştuğunu açıkladı.

ANTALYA VALİLİĞİ TAKAS EDİLEN VİLLALARI SATIŞA ÇIKARIYOR

Takas işleminin ardından Aralık 2020’de 480 bin lira ihale bedeliyle lüks villalarda tadilat çalışması başlatıldı. Villalardan birinin Kaş Kaymakamlığı konutu, diğerinin ise Antalya Valisi için ayrıldığı belirtilirken Antalya YİKOB’un bu girişimi kamuoyunun tepkisini çekmişti. Konuyu gündeme getiren haberlerin ardından Antalya Valiliği’nin villa takasından geri adım attığı ortaya çıktı. İddialara göre Valilik, tadilatı yapılan iki villayı satmaya karar verdi.

VİLLA SATIŞI İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA YAZI GÖNDERİLDİ

Antalya Valisi Ersin Yazıcı'nın imzası ile 28 Ocak’ta İçişleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na yazılan yazıda, kamu taşınmazları ile villalar için tespit edilen takas bedelleri arasındaki 1 milyon 310 bin TL’lik farkın, villaların maliki tarafından Antalya YİKOB hesabına yatırıldığı kaydedilerek tapu işlemlerinin ise 10 Eylül 2020’de Muratpaşa Tapu Dairesinde gerçekleştiği bilgisine yer verildi.

VİLLA, PATARA YILI İÇİN GELECEK DEVLET BÜYÜKLERİ İÇİN AYRILMIŞ

Valilik yazısında, villalardan birinin 2020’nin ‘Patara Yılı’ ilan edilmesi nedeniyle ilçeyi ziyaret edecek olan devlet büyüklerinin ağırlanması için ayrıldığı, diğerinin ise Kaymakam konutu olarak kullanılmasının planlandığı belirtildi. İç İşleri Bakanlığının görüşüne sunulan Valilik yazısında, iki villanın satılarak bedelinin Antalya YİKOB tarafından kullanılmasının planlandığı kaydedildi. Bu gelişmelerin ardından Antalya Valiliğinin, takas yoluyla edinilen iki villayı satma kararı aldığı belirtildi. İçİşleri Bakanlığı’nın da uygun görüşü alınarak verilen satış kararında, pandemi gerekçe gösterilerek ekonomik tasarruf yapılması gerekliliği vurgulandı.

BAKANLIKTAN SATIŞ İÇİN ‘UYGUN’ GÖRÜŞ GELDİ

İçişleri Bakanlığı ise Antalya Valiliği’ne ilettiği 3 Mart 2021 tarihli cevabi yazısında, söz konusu taşınmazların satışına izin verildiğini bildirdi. Bunun üzerine Antalya YİKOB tarafından alınan villaların satışıyla ilgili karar onaylanmak üzere Valilik makamına gönderildi. Antalya YİKOB’un villaların satışa çıkarılmasıyla ilgili gerekçesinde ise şu ifadelere yer verildi: Pandemi nedeniyle görülen lüzum üzerine…

SATIŞ GEREKÇESİ: PANDEMİ NEDENİYLE GÖRÜLEN LÜZUM ÜZERİNE

Kaş Kaymakam konutu ve devlet büyüklerinin ağırlanması amacıyla planlanan Çukurbağ Yarımadası’ndaki iki villanın tüm dünyayı tehdit eden Covid-19 pandemisinin ekonomiye etkilerini azaltması amacıyla ve görülen lüzum” üzerine satılmasının planlandığı kaydedilen yazıda, İçişleri Bakanlığı’nın da izin verdiği satış işlemlerine başlanılması için Antalya Valisi Ersin Yazıcı'nın onayı istendi. Söz konusu iki lüks villanın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında önümüzdeki günlerde satışa çıkarılması bekleniyor.

VALİLİĞİN SATTIĞI O VİLLALAR KAÇAK OTELE DÖNÜŞTÜ

İddialara göre, Antalya Valiliği tarafından satılan o iki villa, aralarının kapatılması suretiyle bir otele dönüştürüldü. Yapılan bu çalışmaların yasal olmadığı ve otelin kaçak olarak faaliyette bulunduğu öne sürüldü. Ayrıca otelle ilgisi olmayan kayalıkların üzerine de kaçak bir gece kulübü inşa edildiği iddia edildi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim
Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağı..

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyar..

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var
ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler denges..

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük
Antalya'da heyecan zirveye çıkacak! Kempo IKF Dünya Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı sahne alıyor!

Antalya'da heyecan zirveye çıkacak! Ke..

Antalya'da heyecan zirveye çıkacak! Kempo IKF Dünya Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı sahne alıyor!
Alanya'da CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması

Alanya'da CHP'li belediye ile MHP aras..

Alanya'da CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması