Vali Yazıcı: İhtiyaç sahipleri noktasında hassasiyet gösterelim

01.10.2021 18:19

Antalya haber... Vali Ersin Yazıcı, Korkuteli bölge muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi. Yardımlaşmanın önemine dikkat çekerek Yazıcı, "Mahallenizde bu tür sıkıntılar çekip devlet ile temas kuramamış vatandaşlar var ise muhtarlarımdan birinci isteğim bunları bildirmeleridir. Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız da sıkça dile getiriyor. Bu yüzden bu konuda hassasiyetinizi rica ediyorum” diye konuştu.

Vali Yazıcı: İhtiyaç sahipleri noktasında hassasiyet gösterelim

Antalya haber...  Vali Ersin Yazıcı, çeşitli temaslarda bulunmak için Korkuteli ilçesine gitti. Ziyaretleri sırasında Vali Yazıcı’ya Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek ve beraberindeki heyet eşlik etti.

İlçedeki temaslarına ilk olarak Karyağdı Armudu’nun ilk hasadını gerçekleştirerek başlayan Vali Yazıcı, coğrafi işaret tescilli armutla ilgili çiftçilerden ve yetkililerden bilgi aldı. Hasadın ardından Vali Yazıcı, 2019 yılında kurulan ve Korkuteli'nin ilk üretici kooperatifi olan Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) Kadın Üreticiler Merkezi’ni ziyaret etti. Bölgenin yöresel ürünleri olan ve üretimi yapılan tarhana, bulgur, reçel ve erişte ürünleri hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, kooperatif personeline çalışmalarında başarılar diledi.

“BÖLGE İÇİN TARIM VE HAYVANCILIK ÖNEMLİ”

Temaslarına Korkuteli’nde 2019 yılından bu yana faaliyet gösteren, bin 38 büyükbaş ve 392 küçükbaş hayvan kapasiteli bir Hayvancılık İşletmesi’yle devam eden Vali Yazıcı, çiftlik sahibi Can Çayrak’tan Simental ve Holstein damızlık sığır üretimi konularında bilgi aldı.

"ESNAFIMIZIN SORUNLARINI NOT ALDIK”

Korkuteli Mehmet Akif Ersoy Caddesi esnafını da ziyaret eden Vali Yazıcı, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Bir esnaf çocuğu olarak attığı her adımda, hayatın her anında esnaflarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Samimi, güler yüzlü, cana yakın ve çalışkan Korkuteli esnafımızı ziyaret ettik. Neşelerine ortak olup hasbihal ettik. Bölge ile ilgili sorunlarını not alıp, önerilerini dinledik. Her zaman esnafımızın yanındayız. Tüm esnaflarımızın işleri de kazançları da bol ve bereketli olsun” diye konuştu.

“HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR”

Vali Yazıcı, Korkuteli ilçe ziyaretleri kapsamında bölgedeki çalışmaları ve sorunları dinlemek için mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda muhtarları dinleyen Vali Yazıcı,“Uzun bir aradan sonra muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Pandemi yaşamımızı alt üst etti. Pandemiden dolayı bu tür toplantılara ara vermek zorunda kalmıştık ama artık inşallah daha sık bir araya geleceğiz. Mahallenizin yaşam standartlarını yükseltmek için vatandaşlarımız sizleri seçtiler. Size bir sorumluluk yükledirler. Bu çok onurlu bir sorumluluk. Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Vatandaşlarımıza yapacağımız her türlü kolaylık bizler için büyük onurdur. Bu onurlu görevi ifa ederken sizin sıkıntı, şikayet ve taleplerinizi dinlemek için buradayız. Halkımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için muhtarlarımızın düşüncelerine önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİ NOKTASINDA HASSASİYET GÖSTERELİM”

Geçmişten bugüne yardımlaşmanın kültürümüzün en önemli parçası olduğuna değinen Vali Yazıcı, “Biz sosyal bir devletiz. Büyük Türk Devletiyiz. Türklerin en büyük özelliği muhtaçlara yardım etmektir. Komşusu açken tok yatan bizden değildir inancına sahip bir milletiz. Eğer mahallenizde bir ihtiyaç sahibi varsa bizim haber verme görevi muhtarlarındır. Muhtarlarımızdan birinci isteğim mahallelerindeki gariban ve yardıma muhtaç kişileri bizlere bildirmeleri. Bu büyük millet, bu büyük devlet yoksulluk ve çaresizlik içinde bulunan herkese yardım etmiştir. Mahallenizde bu tür sıkıntılar çekip devlet ile temas kuramamış vatandaşlar var ise muhtarlarımdan birinci isteğim bunları bildirmeleridir. Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız da sıkça dile getiriyor. Bu yüzden bu konuda hassasiyetinizi rica ediyorum” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN VE ŞEHRİMİZİN KATMA DEĞERİNİ YÜKSELTİYOR”

Vali Yazıcı, Korkuteli İlçesi Çomaklı Mahallesinde 2011 yılından beri faaliyet gösteren ve yurt dışında blueberry olarak bilinen mavi yemiş ile kiraz ve üzüm üretimi yapan tarım şirketini ziyaret etti. Tarım firmasına yaptığı ziyarette Vali Yazıcı, firma sahibi Mehmet Çiçek’ten üretim detayları ve ihracat hakkında bilgi aldı. Bin 500 dekar kiraz, bin dekar mavi yemiş (Blueberry) ve 500 dekar üzüm olmak üzere toplam 3 bin dekar alan üzerinde tarımsal faaliyet gösteren firmayı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Yazıcı, “Ülkemizin en büyük üretici firmalarından olan işletmemiz yaptığı ihracat ile ülkemizin ve şehrimizin katma değerini yükseltiyor. Firmamıza hayırlı işler bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİDİN BABA OCAĞINA ZİYARET”

Vali Yazıcı, 2011 yılında Siirt’te şehit düşen Jandarma Er Adem Yörük’ün baba ocağını ziyaret etti. Şehidimize Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı dileyen Vali Yazıcı, şehidin annesi Meryem Yörük ve babası İlyas Yörük ile sohbet edip hatırlarını sordu. Her türlü sıkıntılarında yanlarında olacaklarını ifade eden Vali Yazıcı, “Vatanı, bayrağı ve kutsal değerleri uğruna canlarını hiçe sayan şehitlerimizin kıymetli ailelerini ziyaret etmeye hatırlarını, sıkıntılarını sormaya devam edeceğiz. Şehit ailelerimiz bizler için çok kıymetli. Ay yıldızlı bayrağımız için, ülkemiz için şehadet şerbeti içen kahramanlarımızın aileleri bize emanet. Milletçe ve Devletçe şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her şartta ve daima yanlarındayız. Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Her türlü sıkıntınızda yanınızdayız” dedi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: İHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü ele..

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş p..

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim
Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağı..

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyar..

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var
ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler denges..

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük