VAH ISPARTALIM VAH!

21.11.2014 09:00

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin görevinden alınmış. Beklenmedik bir durum olunca biraz araştırma gereği duydum. İlk önce Isparta Cemiyet Başkanı Şevket…

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin görevinden alınmış.

Beklenmedik bir durum olunca biraz araştırma gereği duydum. İlk önce Isparta Cemiyet Başkanı Şevket Karahan’ı aradım. Şevket ve diğer aradığım gazetecilere göre, alınma gerekçesi malum siyasi.  Olayın iki kahramanı ise, Ak Partili iki Isparta Milletvekiliymiş. Tuncay Engin’i kendilerine emir kulu yapamadıkları için amiyane tabir ile bürokratı YEMİŞLER

Isparta’nın evladı olan Tuncay EnginBAKA Genel Sekreterliğine atandığından beri ajansın kuruluş amacına uygun, AntalyaIsparta ve Burdur’un ortak kalkınması için gece gündüz çalışan dürüst bir bürokrattı.

Şimdi onunla uğraşan ve görevden aldıran milletvekillerine sormak istiyorum; Isparta için bugüne kadar ne yaptınız? Taş üstüne taş koydunuz mu da çalışan bir bürokratla uğraşıyorsunuz?

Tuncay Engin neden görevden alındı? Bizim bilmediğimiz bir kusur mu işledi? Bu soruların cevabını görevden aldıranlar kamuoyu ile paylaşmalıdır.

Tuncay Engin’i, Kalkınma Ajansı Kurul üyeliğimden dolayı tanıyorum. Antalya-Isparta ve Budur illerimizin kalkınmasına yönelik çabalarını biliyorum. İnandığımız güvendiğimiz bir isim olması hasebiyle bu yazıyı yazma gereğini duydum.

Böyle bir yazı kaleme aldığım için siyasete kurban, görevinden alınan bir bürokratın tekrar geri iade edileceğini de sanmıyorum. Dürüst ve de çalışkanlığına inandığımız bir insanın arkasından böyle bir yazıyı fazlasıyla hak ettiğine inanıyorum. En azından haksızlığa sessiz kalarak duyarsızlar sınıfında kalmamış oldum.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreteri görevden alınırken özellikle ajansın yönetim kurulunu oluşturanlara da sormak lazım: Antalya-Isparta ve Burdur’un kaderi kişisel hırslara çıkar ilişkilerine heder edilmemelidir diye?

BAKA Isparta milletvekillerinin çiftliği veya o kentimize özel kurulmuş bir kurum değildir.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının merkezi her ne kadar Isparta ilimizde olsa da bu ajans aynı zamanda Antalya ve Burdur illerimizi de kapsama alanına almaktadır. Öncelikle birileri bu iki milletvekiline, BAKA’nın ne olduğunu amaçlarını anlatmalıdır.

Hiç kuşku duyulmasın ki, aynısını Antalya Milletvekilleri yapsaydı yine benzer tepkiyi kaleme alırdım.

Tuncay Engin, bölge halkının kendi yetişmiş değerlerine sahip çıkamama konusunda ne ilk ne de son örnek olacaktır.

Antalya-Isparta Burdur’un bence asıl sorunu birlik olmamaktır. Değerlerimizin değerini bilip sahip çıkmayı beceremediğimiz sürece bölgesel kalkınmadan söz etmek mümkün değildir.

Bilmem anlatabildim mi?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto