Uzmanlar hayvansal hastalıklara karşı uyardı!

06.07.2019 16:30

Kurban bayramına yaklaşık 1 ay kala uzmanlar hayvanlardan insanlara geçen ve ülkemizde görülmeye devam eden; Burusella, Kuduz, Tüberküloz, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve Şarbon insan sağlığını tehdit eden ve ölüme kadar uzanan hayvansal hastalıklara dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Uzmanlar hayvansal hastalıklara karşı uyardı!

Kurban bayramı için geri sayım başladı. 

Kurban bayramı tatili kaç gün olacak? Bayramda nereye gitsek? gibi sorular gündemdeyken uzmanlar çok önemli bir konuya daha değindi. 

Gıda kaynaklı hastalıkların yüzde 90'dan fazlasının hayvansal gıdalardan kaynaklandığını belirten uzmanlar, insanlarda görülen hastalıkların yüzde 65’i hayvansal kökenli olduğuna vurgu yaptı. 

Bunlar arasında Kuş Gribi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, BSE, SARS, MERS, Ebola, Nipah Virüsü, Batı Nil Virüsünün sebep olduğu hastalıklar sayılabilir.

Yeni oluşan patojenlerin yüzde 80’i hayvanlardan insanlara geçtiği hatırlatılmakta. 

Bakteriyel virüslerin yanında paraziterler de vardır. Bunlar arasında en yaygın olanı halk deyimiyle kist hastalığı olduğu ifade ediliyor.

Kurban Bayramı öncesi hayvansal gıda ve ürünlerinde karşılaşılması mümkün hastalıkları en aza indirgemek için uygulamaların ve yapılması istenilen hijyenik dokunuşlara dikkat bedilmesi gerekiyor.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto