Tatil deyince kimlerinin aklına lüks oteller, sınırsız eğlence ve havuz partileri gelirken kimilerinin aklına da doğanın içinde içsel huzuru yakalamak, doğanın bir parçası olmak ve sakinliği hissetmek gelir.

Sizler için hazırladığımız listede Türkiye'nin en güzel 7 kamp alanına yer verdik.

1- Fethiye Kabak Koyu (Muğla)

Kabak Koyu, dünyanın en iyi trekking parkurlarından biri olarak kabul ediliyor. Koya yakın olarak Kelebekler Vadisi, Faralya Köyü, Aladere Şelalesi, Antik Likya Yolu, Ölüdeniz gibi etkileyici yerleri gezme fırsatı da bulabilirsiniz. Özellikle ışıklandırmaya fazla yer verilmediği için gece, doğanın ortasında, gökyüzünün muhteşem manzarasını ve yıldızları seyretmeniz de kaçınılmaz olacaktır. Konaklamayı ağaç evler, bungalovlar ve çadırlarla sağlayabilirsiniz. Kamp alanları ücretlidir ve kamp ücretine sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de dahildir. Bölgede elektrik-su mevcuttur. Cafe ve restoranlar bulunmaktadır ve bölgenin yerel lezzetleri sunulmaktadır. Ulaşım, Faralya köyüne geldikten sonra, köyden koya kalkan traktörler, minibüsler veya taksilerle sağlanır. Yürümek isteyenler patika yollardan tabelaların yönlendirmesiyle koya ulaşabilir.

Telefon: +90 252 642 11 85 ya da +90 252 642 11 34 numaralarını arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

2- Bozcaada Kamp Alanı (Çanakkale)

Bozcaada Ege Denizi’nde bulunan ülkemizin 3. Büyük adasıdır. Birden fazla koylara ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Tertemiz suyu ve sakin yaşantısıyla en çok tercih edilen kamp alanlarından biri olmuştur. Adada bulunan bazı kamp alanları ücretsizdir. Pikamp Kamp Alanı, Ada Campping, Bozcaada Beylik Koyu, Yıldızkoy Arkadia Kamp Alanı, Akvaryum Koyu gibi alanlarda keyifli bir tatil yapmanız mümkündür. Kendi çadırlarıyla gelen misafirler için kamptan hizmet sağlanıyor. Tuvalet ve duş bulunmaktadır. İsteyenler bungalovlarda da konaklayabilir. Bölgede beach, cafe, restoran ve otopark bulunmaktadır. Ayrıca kampta evcil hayvan kabul ediliyor. Adaya ulaşım Çanakkale-Bozcaada arasında düzenlenen feribot seferleriyle sağlanıyor.

Telefon: 0542 414 3124

3- Kapadokya Kaya Camping (Nevşehir)

Gün doğumu ve gün batımını en büyüleyici şekilde izleme fırsatı bulabileceğiniz bir yer. Özellikle balonlar sayesinde eşsiz tarihi manzarayı tepeden izlemek , bölgenin en güzel fırsatlarından biri haline gelmiştir. Bölgedeki şarap mahzenleri, peri bacaları, tarihi yapıtlar da oldukça ilgi çekmektedir. Büyüleyici atmosferi ile en iyi kamp alanları arasında yer almaktadır. Konaklamayı çadırda veya karavanda yapabilirsiniz .Karavan fiyatları değişken olup çadır kirası günlük 10 TL'den başlayan fiyatlarla sağlanmaktadır. Kamp alanında elektrik-su, internet, duş, tuvalet, havuz, market, cafe, restoran ve ücretsiz otopark bulunmaktadır. Ayrıca çamaşır yıkama hizmeti de mevcut olan kampta evcil hayvanınızı da yanınızda getirebilirsiniz. Bölgede macera tutkunları için atv parkuru bulunmaktadır. Kamp, şehir merkezine 12 km uzaklıkta olup Göreme yolu üzerinde Ortahisar Belediyesi'ne bağlı Ürgüp'te bulunmaktadır.

Telefon: (0384) 343 11 00

4- Kaş Camping (Antalya)

Doğanın sesini dinleyebileceğiniz,muhteşem güzellikleriyle turistlerin kadrajında yer alan harika bir yer. Ayrıca yakınlarındaki birçok tarihi yerler de çok ilgi çekmektedir. Kekova Adası, kraliyet mezarlıklarının arasında ve sular altında kalmış bir kentin içinde yüzme imkanı sunuyor. Patara’da kum tepelerinin ardındaki muhteşem deniz manzarası, gelenlere adeta çölde serap görme sahnesini yaşatıyor . Kaputaj Plajı tertemiz suyu ve şirin sahili ile birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Meis Adası’na gidip muhteşem bir akşam yemeği yeme fırsatını yakalayabilirsiniz. Konaklamayı kamp alanı içerisinde kulüp odası, bungalov, karavan veya çadırda yapabilirsiniz. Kamp alanında elektrik-su, ücretsiz wifi, duş, tuvalet, çamaşır maklinesi, buzdolabı bulunmaktadır. Bölgeye yakın mesafede cafe, restoran bulunmaktadır.

Adres: Andifli Mah. Hastane Cad. No:3 Kaş/Antalya

Telefon: (0242) 836 10 50

5- Olympos (Antalya)

Olympos deyince aklımıza direkt Yunan Mitolojisi gelir. Birçok efsanesiyle ünlenmiş Olympos günümüzde en iyi kamp alanları ve doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Antik kenti ve efsaneleriyle ilgi odağı olmuştur. Patika yolların arasından doğanın içinde keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Ayrıca Yanartaş’a tırmanıp taşların arasında yanan doğal ateşte sucuk ve marshmallow yapma fırsatını kaçırmamanızı öneririz. Akşamları ateş başında akdeniz akşamlarını söylemeniz için muhteşem sahile ve havaya sahip olan Olympos bölgesinde birçok kamp alanı bulunmaktadır. Bunun yanında pansiyon, köşk, karavan ve bungolavlarda da konaklayabilirsiniz. Bölgede cafe, restoran, market ve bar yer almaktadır. Kamp alanlarında elektrik-su, duş, tuvalet, wifi imkanı bulabilirsiniz. Çıralı'da bulunan Aylak Yaşam Kampı sahile 200 metre mesafede olup birçok hizmeti sunan ve en çok tercih edilen kamplardan bir tanesidir.

Adres:Ulupınar Köyü/Çıralı

Telefon:(0242) 825 72 70

6- Kazdağları Hızır Kamp (Balıkesir)

Hızır Kamp’ın içinde akan Zeytinli Çayı’nın serin suyunda yüzmek, Kaz Dağları’nın muhteşem doğasında yürüyüş yapmak burayı tercih edenler için vazgeçilmez bir yerdir. Muhteşem havasının verdiği huzur ve dinginlikle doğada meditasyon yapmak için en ideal yer diyebiliriz. Farkında olmak, zihninizi sakinleştirmek ve ruhsal yolculuğa çıkmak için Kazdağları’nın doğasına kendinizi bırakarak arınabiliriniz. Şehir merkezine 25 km uzaklıkta olup, üç çeşit konaklama seçeneği bulunan kampta kendi çadırınızı getirebilir, ağaç evler de kalabilir ya da taş ve ahşap evleri tercih edebilirsiniz. Fiyata sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir. Duş, tuvalet, elektrik-su bulunmaktadır. Kredi kartı geçersiz olup ödeme sadece nakit gerçekleştirilmektedir. Mutlaka rezervasyon yapılmalıdır. Bölgede birçok grup etkinlikleri düzenlenmekte olup, yoga ve meditasyon derslerine katılabilirsiniz.

Adres: Mehmetalan Köyü/Edremit/Balıkesir

Telefon: 0554 438 98 33

7- Abant Kamp Alanı (Bolu)

Özellikle sonbahar mevsiminde inanılmaz renkleri ve ihtişamıyla adeta kartpostal gibi bir görüntüye sahip olan Abant’ta birçok kamp alanı mevcut. En bilinenleri arasında olan Yedigöller Milli Parkı oldukça popüler hale gelmiş ve birçok yerli, yabancı turisti ağırlamıştır. Bölgenin güzelliğini bir renk şöleni olarak ifade etsek hiç de yanılmış olmayız. Abant Gölü'nün hemen yanında yer alan kampta elektrik-su, aydınlatma, duş, tuvalet ve mutfak bulunmaktadır. Ateş yakmak için varil, mangal yakmak için ise şömineler yer almaktadır. Yere ateş yakmak kesinlikle yasaktır. Kampın çevresinde alışveriş merkezi, restoran ve cafe mevcuttur.

Adres: Abant yolu 14800 Örencik Köyü/Mudurnu/Bolu

İletişim:[email protected]