Türk iş ve ticaret dünyasından Azerbaycan'a destek

03.11.2020 16:27

Türk Ticaret ve Sanayi Odası Bakü'de toplantı düzenledi. Toplantıda Türk iş ve ticaret camiası Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına saldırısı sonrasında Azerbaycan'a destek olduklarını vurguladı.

Türk iş ve ticaret dünyasından Azerbaycan'a destek

Türk Konseyi çatısı altında faaliyet gösteren Türk Ticaret ve Sanayi Odası Bakü'de "Azerbaycan'da Yeni Bir Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Dönemi" temasıyla toplantı düzenledi.

Toplantıya Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramiz Hasanov, Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ömer Kocaman ile Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan ticaret odaları yetkilileri katıldı. Toplantıya Türkiye'den Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) İcra Kurulu Üyesi Metin Demir ve TOBB üyeleri de katıldı.

Genel Sekreter Yardımcılığı'nı Alanyalı Dr. Ömer Kocaman'ın yaptığı Türk Konseyi Ermenistan’ın saldırısı sonrası Azerbaycan'a destek verdi. Bu kapsamda değişik faaliyetlerde bulunan Türk Konseyi son olarak Pazartesi günü Türk dünyası iş camiasını Bakü'de toplayarak Azerbaycan'la olan güçlü dayanışmasını dünyaya gösterdi.

Toplantının ardından Türk Konseyi yetkilileri ve Türk Ticaret ve Sanayi Odası'na Üye Oda Başkanları, Türk Dünyası'nın Azerbaycan Devleti ve Azerbaycanlı vatandaşlara desteğinin bir ifadesi olarak, Yukarı Karabağ'da süren savaştan etkilenen sivil halka yardım malzemesi taşıyan bir tırı Bakü Bayrak Meydanı’ndan Berde kentine uğurladı.

Aliyev teşekkür etti 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Konseyi ülkelerinin Azerbaycan'a verdiği desteğe teşekkür etti.

Bakan Bayramov ile görüştüler

Türk Konseyi heyeti Bakü'de Cumurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi heyet ayrıca Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Bayramov ile yapılan görüşmede Türk Konseyi'nin kardeş Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne ve işgal altındaki topraklarını Ermeni işgalinden kurtarmak için sürdürdüğü haklı davasına güçlü desteğini tekrarlayan Dr. Kocaman, Türk dünyasının yabancı ülkelerde yaşayan diasporalarını ve Türk Dünyası Üniversiteler Birliği'ni de yakın bir gelecekte Azerbaycan'a destek amacıyla buluşturacaklarını söyledi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto