Doğal dokusuyla turizmin ve canlı yaşamının gözbebeği olan Antalya ormanlarından birbiri ardına kirlilik görüntüleri geliyor. Özellikle Antalya'nın turistik ilçelerinin merkezlerinde yer alan ve yerli ile yabancı turistlerin yürüyüş ve gezi güzergahları içinde bulunan ormanlık bölgelerin adeta şehir çöplüğüne döndürülmesi büyük tepkiye yol açıyor.

Çevreci grup uyardı
Antalya'nın dağlık ve ormanlık bölgelerinde grup olarak etkinlikler düzenleyen, çevre kirliliği ve doğa katliamlarıyla ilgili paylaşımlar yaparak, yerel yönetimlerin dikkatlerini çeken Torosların Sahipleri adlı çevre aktivistleri sosyal medya sayfalarından yine kanayan bir yaraya parmak bastı. Manavgat'ın merkezinde yer alan ormanlık alanların adeta şehir çöplüğüne döndürülmüş fotoğrafalarını yayınlayan grup, bu doğa cinayetlerine engel olunmasını istedi.



Belediye ekipleri temizledi
"Sorumluluğun Orman Genel Müdürlüğü'nde olmasına rağmen bölgedeki ormanların çöplüğe döndürüldüğünün" altını çizen grup, "Manavgat Belediyesi İralma ve Hacımar ormanlığında bulunan çöpleri temizledi. Doğa hepimizin ortak malıdır, sorumluluk kimde olursa olsun imkanlarımız el verdiği sürece doğayı korumak görevimizdir" notunu paylaştı.