Tarihi fotoğraflardaki sır

01.08.2019 12:34

Antalya’nın tarihi fotoğraflarında, son derece dikkat çekici olarak gözüken Kaleiçi’ndeki büyük yapının ne binası olduğu konusunda çok sayıda Antalyalı'dan değişik görüşler geldi.

Tarihi fotoğraflardaki sır

Sosyal medyada paylaşılan Antalya Kaleiçi’nin tarihi bir fotoğrafındaki büyük binanın Antalyalılar tarafından da pek bilinmediği ortaya çıktı.

Yüzlerce Antalyalı bugün yerinde park olan bu büyük binayı Hükümet Konağı olarak tanımlarken, tartışmalara son noktayı Antalya kent tarihçisi Hüseyin Çimrin koydu.

Hüseyin Çimrin paylaşıma yaptığı yorumda Antalya’nın tarihi fotoğraflarında gözüken o binanın İtalyan Hastanesi olduğunu açıkladı. Çimrin o hastaneyle ilgili şu bilgileri paylaştı: 

“Antalya'da yaşayıp da, 'Yanık Hastane' olarak isimlendirilen yeri bilmeyenler çoktur. 

Bugün Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndan Yat Limanı ve Kaleiçi yönüne bakıldığında, yat limanının hemen arkasında, Mermerli Gazinosu'nun üst kısmında yer alan düzlükte, paylaştığım resimlerde de görülen eskiden bir İtalyan Hastanesi vardı. 

Bu hastane, 1928 yılında bir yangında tamamen yanınca, binadan arta kalan bu düzlüğe Antalyalılar "Yanık Hastane" veya "Yanıklık" adını vermişti. 

Bugün park haline getirilen bu düzlükteki seyir terasından, Kaleiçi ile Yat Limanı ve çevresinin genel bir görünümü görülür. Yine buradan Beydağları da günün her dakikasında değişen, çok güzel bir görünüm sunar.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto